Διαγωνισμό για την πώληση του ακινήτου που έχει στην ιδιοκτησία της στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά -το οποίο αποτελεί τμήμα της παλαιότερης ενιαίας επιχείρησης των ναυπηγείων- προκηρύσσει εντός του αμέσως προσεχούς χρονικού διαστήματος, η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Ο διαγωνισμός επιχειρείται να προκηρυχθεί παράλληλα με την προθεσμία υποβολής προσφορών για το κυρίως ναυπηγείο του Σκαραμαγκά, για το οποίο έχει προκηρύξει διαγωνισμό ο ειδικός διαχειριστής που έχει τοποθετηθεί στην επιχείρηση στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δημοσίου να ανακτήσει παράνομες κρατικές ενισχύσεις σύμφωνα με παλαιότερες ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Το ακίνητο της ΕΤΑΔ αφορά μια έκταση περίπου 250 στρεμμάτων, η οποία περιλαμβάνει και τη σταθερή δεξαμενή 5 των ναυπηγείων, που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες, στη Μεσόγειο, αλλά πλέον χρήζει εκτεταμένων επισκευών.

Η ταυτόχρονη υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το κυρίως ναυπηγείο με την προκήρυξη του διαγωνισμού για το ακίνητο της ΕΤΑΔ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όποιον ενδιαφερθεί για τον πρώτο διαγωνισμό να διεκδικήσει και το όμορο συγκρότημα, ενοποιώντας τις υποδομές, εξηγούν πηγές με γνώση των σχεδιασμών.

Το ακίνητο περιήλθε στην ΕΤΑΔ μέσα από μια διαδικασία ανταλλαγής εκτάσεων με τον ειδικό διαχειριστή, προκειμένου να «καθαρίσει» και να ομογενοποιηθεί η κάθε ιδιοκτησία.

Κυρίως, όμως, δρομολογήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου του ελληνικού Δημοσίου να ανακτήσει μέρος των παράνομων, κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιδοτήσεων που είχαν χορηγηθεί στο παρελθόν στην επιχείρηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here