Αρωγός του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι ο  Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας με νέα δωρεά φορητών θαλάμων αρνητικής πίεσης.

«Ασπίδα» στους κατοίκους των νησιών δημιουργεί ο ΑΔΜΗΕ προσφέροντας στο ΕΚΑΒ τρεις φορητούς θαλάμους αρνητικής πίεσης. Στόχος είναι να εξυπηρετηθεί η εναέρια και θαλάσσια μεταφορά ασθενών με μολυσματικές ασθένειες για τη μέγιστη θωράκιση των νησιών  κατά την εξάπλωσης της νόσου.

Οι ειδικές «κάψουλες» υψηλής αντοχής κατασκευάστηκαν από εξειδικευμένη νορβηγική εταιρεία. Ο ΑΔΜΗΕ τις παρέδωσε στο ΕΚΑΒ στις αρχές του καλοκαιριού. Ακόμη παρέχεται δωρεά εκπαίδευση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ από τον προμηθευτή.

Αναφερόμενος στην δωρεά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης επεσήμανε ότι «ο Διαχειριστής στηρίζει τους νησιώτες και στη μάχη κατά της πανδημικής κρίσης που απειλεί τις οικονομίες αλλά, πρωτίστως, την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών των νησιών μας. Η Εταιρεία θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα το δημόσιο σύστημα υγείας μέχρις ότου η απειλή που αντιμετωπίζουμε να παρέλθει οριστικά».

Τις ευχαριστίες του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ),  Νικόλαος Παπαευσταθίου, τονίζοντας ότι κάλυψε βασικές ανάγκες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και συγκεκριμένα του Τμήματος Αεροδιακομιδών.

«Τέτοιου είδους αξιόλογες πράξεις προσφοράς, ειδικά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης του SARS-CoV-2 σε συνδυασμό με το άνοιγμα του Τουρισμού στη χώρα μας, λειτουργούν καθοριστικά στην επιχειρησιακή λειτουργία και ανάπτυξη του πιο νευραλγικού φορέα της δημόσιας υγείας, όπως αυτού του ΕΚΑΒ»ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαευσταθίου.

Κάνοντας λόγο για αξιέπαινη ενέργεια αλτρουισμού και ευαισθησίας,ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ υπογράμμισε την συμβολή του ΑΔΜΗΕ, στην επίλυση προβλημάτων λόγω δύσκολων τεχνικό-οικονομικών συνθηκών και στην συνδρομή της βελτιστοποίησης της εξυπηρέτησης και παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας των κατοίκων αλλά και επισκεπτών της νησιωτικής Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here