Αύξηση πωλήσεων παρουσίασε ο όμιλος Vivartia στο εννεάμηνο της χρήσης. Οι ενοποιημένες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4% σε σχέση με το 9μηνο του 2017 και διαμορφώθηκαν σε €464,2 εκ. με θετική συνεισφορά όλων των κλάδων δραστηριότητας του ομίλου.

Τα ενοποιημένα EBITDA διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα με το 9μηνο 2017 και διαμορφώθηκαν σε €42,2 εκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος εστίασης παρουσίασε σημαντική βελτίωση του κύκλου εργασιών και της λειτουργικής του κερδοφορίας (+8,5% οι πωλήσεις και +25% το EBITDA), ως απόρροια της επένδυσης που έχει πραγματοποιηθεί στον τομέα ταξιδιωτικών υπηρεσιών (αεροδρόμια, επιβατικά πλοία και σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών).

Όπως αναφέρεται από την διοίκηση, ο όμιλος Vivartia διατηρεί την ηγετική του θέση στους κύριους τομείς δραστηριότητας.

H στρατηγική του ομίλου στοχεύει στην ενίσχυση της κερδοφορίας του ομίλου Vivartia μέσα από την ανάληψη νέων προϊοντικών πρωτοβουλιών και καινοτομιών και την ενίσχυση των μεριδίων αγοράς.

Ειδικότερα, ο όμιλος Vivartia στα πλαίσια υλοποίησης του στρατηγικού του πλάνου θα συνεχίσει τις ενέργειες περαιτέρω ενδυνάμωσης της παρουσίας του τόσο στις διεθνείς αγορές όσο και στις υπάρχουσες, αξιοποιώντας υπάρχοντα ή και νέα κανάλια διανομής. Η διοίκηση του ομίλου αναγνωρίζει ότι οι προκλήσεις είναι πολλές και σημαντικές, καθώς οι εταιρείες του λειτουργούν σε ένα ιδιαίτερα ρευστό περιβάλλον. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ο όμιλος αξιοποιώντας τις στοχευμένες ενέργειες ενδυνάμωσης των λειτουργικών του τομέων, στοχεύει σε ανάπτυξη στο βαθμό που το γενικότερο οικονομικό κλίμα το επιτρέψει.

Βασικός στόχος εξακολουθεί να είναι η ισχυροποίηση των θυγατρικών του ομίλου, μέσω μεγέθυνσης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και βελτίωσης της κερδοφορίας τους. Επιδίωξη είναι η αύξηση των μεριδίων αγοράς στους τομείς όπου δραστηριοποιείται, η δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων και η παροχή διαρκώς βελτιωμένων και ποιοτικά αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι εντός του Ιουνίου του 2018 ολοκληρώθηκε η αναδιάρθρωση του δανεισμού του ομίλου Vivartia με τις τράπεζες Alpha Bank Α.Ε., Eurobank Ergasias Α.Ε., Εθνική Τράπεζα Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. Η συμφωνία ενσωματώνει όρους επωφελείς για τον όμιλο, δεδομένου ότι προβλέπει ουσιαστική μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους και επέκταση της διάρκειας των ομολογιακών δανείων του oμίλου, μέχρι τον Οκτώβριο του 2024.