Στην τελική ευθεία η διαδικασία δέουσας επιμέλειας στην ΗΛΕΚΤΩΡ από την Motor Oil με προοπτική να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα, σημείωνε πηγή που συμμετέχει στην σχετική διαδικασία.

Από τις 8 Απριλίου η εισηγμένη επιβεβαίωνε πως, “…ότι ξεκίνησε διαδικασία δέουσας επιμέλειας (due diligence) στην ΗΛΕΚΤΩΡ από την Motor Οil. Επισημαίνεται ωστόσο ότι μέχρι την παρούσα χρονική στιγμή, η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν έχει γίνει αποδέκτης προσφοράς εξαγοράς της ΗΛΕΚΤΩΡ…”. Αυτά πριν ενάμιση μήνα, με το due diligence να έχει-σχεδόν- ολοκληρωθεί, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει στην περίπτωση που συμφωνηθεί-τελικά- το deal επ’ ωφελεία του ομίλου Motor Oil καθώς ενισχύει σημαντικά την θέση του στον κλάδο διαχείρισης απορριμμάτων/ενέργειας κ.λ.π

Σημειωτέον ότι, έχει προηγηθεί απόφαση της διοίκησης για επιστροφή κεφαλαίου- της πρώτης χρηματικής διανομής προς τους μετόχους μετά από 13 ( ! ) χρόνια. Στα 174 εκατ/0,50 ανά μετοχή με την πλευρά Reggeborgh με ποσοστό 45,71% να εισπράττει περί τα 78,6 εκατ, ενώ με 29,9% η πλευρά ΜΟΗ, με 9,8% το ολλανδικό fund Atlas Invest.

Στα 700 εκατ τα ταμειακά διαθέσιμα- τελευταία μπήκαν 42,5 εκατ προς την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις για το “ναυάγιο” της σύμβασης παραχώρησης της υπό θαλάσσιας αρτηρίας Θεσσαλονίκης.

Στα 915,7 εκατ η χρηματιστηριακή αξία για τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ με “βλέψεις” ένταξης στο club των billionaires.