Τα…ψιλά γράμματα ενός tweet του Bill Ackman ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά long traders, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που πυροδότησε η περίπτωση της Silicon Valley Bank
Bill Ackman CEO Pershing Square Capital Management
  • Ο συχνά contrarian ιδρυτής- και ceo- του Pershing Square Capital Management εστιάζει στην αναγκαστική μεταφορά κεφαλαίων (από το υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ) προς κρατικό χρέος (ειδικότερα σε κοντινές σειρές ομολόγων λ.χ US2Y) προκειμένου να καλυφθούν οι εγγυήσεις που ανακοινώθηκαν για τους καταθέτες της τράπεζας.
  • Με σχεδόν βέβαιο το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και άλλα περιφερειακά-ανάλογου χρηματοδοτικού προσανατολισμού- χρηματοπιστωτικά ιδρύματα η τακτική της Yellen ενδέχεται να “υποχρεώσει” τον Powell να αναθεωρήσει- για πόσο/τόσο-όσο- την επιθετική πολιτική που ακολουθεί στα επιτόκια.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό στην πράξη;
Είτε φρενάρισμα-σταθεροποιώντας τα- είτε σε επόμενο χρόνο σε μείωση τους, πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με ότι προ SVB σχεδίαζε. 
    Σε μία τέτοια περίπτωση θα άλλαζε άρδην το σκηνικό και για την Wall Street. 
    Δεδομένου του χαρακτήρα του hedge fund– με διαδρομή από το 2004 και θέσεις εν μέσω Covid-19 σε Universal Music Group, Netflix e.t.c και του ιδίου ως activist investor η παρέμβαση έκανε αίσθηση σε μία συγκυρία που οι short επελαύνουν.
     Σημειωτέον, πως ο 56χρονος επενδυτής έχει μία προσωπική περιουσία 3,6 δισ.$ (στοιχεία 2023/Forbes).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ