Δοκιμάστηκε τα τελευταία 24ωρα η Κρήτη, με πρωτοφανείς καταστροφές, απώλεια συνανθρώπου μας και με την πολιτεία να στέλνει επί τόπου κλιμάκια για την καταγραφή των ζημιών (και άμεσης καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες).
  •      Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, δύο ήταν τα θετικά νέα που συζητήθηκαν στο Ηράκλειο- και εν μέρει άμβλυναν την διάθεση του κόσμου- η επιβεβαίωση της συμμετοχής του Μιχάλη Σάλλα στην διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας (την Παρασκευή) και η ανακοίνωση της συμπερίληψης της ολυμπιακής δάδας στα μετάλλια του Αλέξανδρου Νικολαϊδη από την δημοπρασία των οποίων μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τους πλημμυροπαθείς της Κρήτης.
    Στο καθαρά επιχειρηματικό/επενδυτικό, η εύρυθμη “επόμενη ημέρα” της “νέας Παγκρήτιας” σημαίνει πολλά για την τοπική οικονομία, καθώς θα προχωρήσει το φιλόδοξο εγχείρημα Παγκρήτιας-Τράπεζας Χανίων- ελληνικού δικτύου HSBC
  •  Πρακτικά τα κεφάλαια, που απαιτείται να συγκεντρωθούν- μετά την συμμετοχή της Lyktos με 20 εκατ €– μειώνονται στα 42-44 εκατ.€ με την σχετική προθεσμία να εκπνέει στις 27 Οκτωβρίου.
Στο καθαρά ανθρώπινο/ηθικό η προσφορά ψυχής της οικογένειας του Αλέξανδρου Νικολαϊδη σημαίνει εξίσου πολλά για τους Κρητικούς.
   Με την βεβαιότητα, πως θα ξεπεράσουν και αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση.