Ανοδικά ξέσπασε η μετοχή της ΔΕΗ όπως αναμενόταν μετά την επιτυχή ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ με ένα εξαιρετικό τίμημα 2,1 δις ευρώ για το 49% της εταιρίας, το οποίο  ανέδειξε ευρύτερα την αξία τόσο της πωλούμενης θυγατρικής, όσο και της μητρικής ΔΕΗ.

Η μετοχή εντυπωσίασε, καθώς σημείωσε άνοδο 6,06% και η τιμή της έφθασε στα 10,5 ευρώ παρουσιάζοντας μεγάλη δραστηριότητα, με όγκο συναλλαγών μεγαλύτερο από 1 εκ. μετοχές και τον μεγαλύτερο ημερήσιο τζίρο στο ΧΑ. Η μετοχή με εξαίρεση την 23η Αυγούστου έχει να επιδείξει ανάλογη δραστηριότητα φέτος, από τον Φεβρουάριο…

Στο μεταξύ, νέα τιμή – στόχο στα 14,8 ευρώ από 11,6 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ έδωσε η Eurobank Equities με έκθεση διατηρώντας τη σύσταση για αγορές, μετά την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, της θυγατρικής της ΔΕΗ που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, στην αυστραλιανή Macquarie έναντι 2,113 δις ευρώ.

Η Eurobank Equities σημειώνει στην έκθεσή της πως η προσφορά της αυστραλιανής Macquarie ήταν κατά 630 εκ. ευρώ υψηλότερη από τις προσδοκίες της.

«Έχουμε υποστηρίξει από καιρό ότι η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ, ενός περιουσιακού στοιχείου υψηλής ποιότητας, θα μπορούσε να προσελκύσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον», αναφέρει η έκθεση και προσθέτει ότι από την άποψη του ισολογισμού, η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ στηρίζει τις προσπάθειες απομόχλευσης της ΔΕH, δεδομένου του equity value ύψους 1,3 δις ευρώ που συνδέεται με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Η Eurobank Equities σημειώνει ότι αναμένει από τη μετοχή της ΔΕΗ να κινηθεί ανοδικά και ότι παραμένει μία από τις κορυφαίες επιλογές της.