Ανοδικά ξέσπασε η μετοχή της ΔΕΗ όπως αναμενόταν μετά την επιτυχή ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ με ένα εξαιρετικό τίμημα 2,1 δις ευρώ για το 49% της εταιρίας, το οποίο  ανέδειξε ευρύτερα την αξία τόσο της πωλούμενης θυγατρικής, όσο και της μητρικής ΔΕΗ.

Η μετοχή εντυπωσίασε, καθώς σημείωσε άνοδο 6,06% και η τιμή της έφθασε στα 10,5 ευρώ παρουσιάζοντας μεγάλη δραστηριότητα, με όγκο συναλλαγών μεγαλύτερο από 1 εκ. μετοχές και τον μεγαλύτερο ημερήσιο τζίρο στο ΧΑ. Η μετοχή με εξαίρεση την 23η Αυγούστου έχει να επιδείξει ανάλογη δραστηριότητα φέτος, από τον Φεβρουάριο…

Στο μεταξύ, νέα τιμή – στόχο στα 14,8 ευρώ από 11,6 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ έδωσε η Eurobank Equities με έκθεση διατηρώντας τη σύσταση για αγορές, μετά την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, της θυγατρικής της ΔΕΗ που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, στην αυστραλιανή Macquarie έναντι 2,113 δις ευρώ.

Η Eurobank Equities σημειώνει στην έκθεσή της πως η προσφορά της αυστραλιανής Macquarie ήταν κατά 630 εκ. ευρώ υψηλότερη από τις προσδοκίες της.

«Έχουμε υποστηρίξει από καιρό ότι η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ, ενός περιουσιακού στοιχείου υψηλής ποιότητας, θα μπορούσε να προσελκύσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον», αναφέρει η έκθεση και προσθέτει ότι από την άποψη του ισολογισμού, η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ στηρίζει τις προσπάθειες απομόχλευσης της ΔΕH, δεδομένου του equity value ύψους 1,3 δις ευρώ που συνδέεται με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Η Eurobank Equities σημειώνει ότι αναμένει από τη μετοχή της ΔΕΗ να κινηθεί ανοδικά και ότι παραμένει μία από τις κορυφαίες επιλογές της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here