Τα «περιστέρια» αντεπιτίθενται στα γεράκια; Μετά τη μεγάλη βουτιά της Wall Street μέλος της Fed δηλώνει ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι απειλή και για την οικονομία και τονίζει ότι δεν πρέπει να αρθούν τα μέτρα στήριξης.

Συγκεκριμένα η κα Mary Daly είναι πρόεδρος της Fed στο Σαν Φρανσίσκο και μέλος της επιτροπής της Fed. Σε συνέντευξή της στους Financial Times, μίλησε μεταξύ άλλων για την εξάπλωση της μετάλλαξης του κορωνοϊού Δέλτα, καθώς και για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε ορισμένα μέρη του κόσμου.

Είπε ότι αποτελούν απειλή για την παγκόσμια ανάκαμψη και συνέστησε προσοχή στην άρση της νομισματικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

«Νομίζω ότι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη είναι να δηλώσουμε πρόωρα τη νίκη επί της Covid»,είπε. H κα Daly, μέλος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς της Fed, στάθηκε στις προσπάθειες για τον περιορισμό του ιού στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες.

«Οι αυξανόμενες μολύνσεις και οι καθυστερημένες εκστρατείες εμβολιασμού στο εξωτερικό περιορίζουν την οικονομική ανάκαμψη και θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ», τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ