Στα 16,6 δισ. δολάρια ανέρχεται η συνολική περιουσία των έξι Ελλήνων δισεκατομμυριούχων, που φιγουράρουν στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Για πρώτη φορά στη “χρυσή λίστα” του περιοδικού συμπεριελήφθη η Μαρία Αγγελικούση και η Μαριάννα Λάτση.

Η Μαρία Αγγελικούση με περιουσία 5,6 δισ. δολάρια είναι πρώτη στη λίστα των πλουσιότερων Ελλήνων και στη θέση 455 της συνολικής κατάταξης.

Στη δεύτερη θέση, με περιουσία 3,2 δισ. δολαρίων, βρίσκεται ο Αριστοτέλης (Τέλης) Μυστακίδης. Ο επιχειρηματίας που είναι στη θέση 905 της συνολικής λίστας αποχώρησε από τη θέση του διευθυντή της Glencore το 2018 και το 2021 και επένδυσε στην Τράπεζα Πειραιώς, μαζί με τον Αμερικανό μεγαλοεπενδυτή  Τζον Πόλσον.

Παραμένει (και) το 2022 η πλουσιότερη Ελληνίδα (εκτός Ελλάδας)

Ο Φίλιππος Νιάρχος, κληρονόμος του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου, με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην ελληνική εκπροσώπηση και τη θέση 1.067 στον συνολικό πίνακα του Forbes.

Η τέταρτη ελληνική συμμετοχή είναι του Βαρδή Βαρδινογιάννη με την οικογενειακή περιουσία να ανέρχεται στα 1,9 δισ. δολάρια. Καταλαμβάνει τη θέση 1.575 της λίστας του Forbes και έχει επενδύσεις σε σειρά κλάδων, από την Motor Oil έως τα ΜΜΕ.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Μαριάννα Λάτση με συνολική περιουσία 1,6 δισ. δολαρίων, καταλαμβάνοντας τη θέση 1.804 των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη.

Στην έκτη θέση μεταξύ των Ελλήνων με περιουσία 1,5 δισ. δολαρίων βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης και οι αδερφές του, Μαριάννα και Μαργαρίτα, καταλαμβάνοντας τη θέση 1.905 της λίστας του περιοδικού.

Άνοδος ενενήντα τριών θέσεων για τον ισχυρό άνδρα του “Δικεφάλου” στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου…

ιδιοκτήτης και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε σε πιο βελτιωμένη θέση σε σχέση με πέρσι, και δεν περνά απαρατήρητη αυτή η εξέλιξη.

Όπως αναφέρει η πλέον πρόσφατη έκδοση της εν λόγω λίστας, η περιουσία του κ. Σαββίδη αποτιμάται στα 1.7 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που πλέον τον τοποθετεί στην 1.725η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων της υφηλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here