Ένα πρόσωπο που συνέχισε επάξια το έργο του προκατόχου της, την κόρη του αείμνηστου Γιάννη Αγγελικούση, Μαρία, φιλοξενεί στις σελίδες του το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, χαρακτηρίζοντάς τη ως την πλουσιότερη «φιγούρα» της ελληνικής ναυτιλίας
Σύμφωνα με το πρακτορείο, στην Ελλάδα η ναυτιλία αποτελεί βασικό στοιχείο της οικονομικής δραστηριότητας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Η 40χρονη Μαρία Αγγελικούση είναι επικεφαλής του Ομίλου Angelicoussis Shipping που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου. Η ίδια κληρονόμησε την εταιρεία, από τον πατέρα της Γιάννη, ο οποίος απεβίωσε το 2021 σε ηλικία 72 ετών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αύξηση των ναύλων εκτόξευσε την αξία της εταιρείας της τα τελευταία δύο χρόνια και συνέβαλε στην άνοδο της καθαρής περιουσίας της Αγγελικούση που πλέον αποτιμάται σε περίπου 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια,  καθιστώντας την Μαρία Αγγελικούση, τη δεύτερη προσωπικότητα στην Ελλάδα μετά την Βίκυ Σάφρα και μεταξύ των πλουσιότερων γυναικών στον κόσμο.

«Η ναυτιλία θεωρούνταν πάντα μια ανδρική βιομηχανία, αλλά αν κοιτάξετε γύρω σας σήμερα είναι εντυπωσιακό πόσες γυναίκες βρίσκονται σε πολύ εξέχουσες θέσεις», δήλωσε ο Nigel Lowry, ανταποκριτής της Lloyd’s List. Πράγματι, ο κλάδος κυριαρχείται από άνδρες  ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι γυναίκες αποτελούν μόνο το ένα τρίτο περίπου του εργατικού δυναμικού στις πλοιοκτήτριες εταιρείες και μόλις το 2% των πληρωμάτων.

Με σπουδές στο Κέμπριτζ, η Αγγελικούση εργαζόταν για την Εθνική Υπηρεσία Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2008, όταν ο πατέρας της την πήρε πίσω στην Ελλάδα για να μαθητεύσει μαζί του. Συμπεριλαμβανομένων των πλοίων που βρίσκονται υπό παραγγελία, ο στόλος της Angelicoussis Shipping περιλαμβάνει 134 πλοία αξίας περίπου 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here