Οι περισσότεροι γνώριζαν για την ισχυρή τριανδρία των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων που έχουν πιάσει στασίδι στη λίστα με τους πλουσιότερους του κόσμου.

Οι πιο γνωστοί Έλληνες του “club” ήταν χάριν σε καλλιτεχνικές συλλογές (Φίλιππος Νιάρχος) ή σε εξόρυξη ορυκτών, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου (Αριστοτέλης Μυστακίδης, αλλά και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και η οικογένειά του).

Όμως την υψηλότερη θέση, και φέτος, κατέχει η Βίκυ Σάφρα (321η θέση παγκοσμίως) με 7,4 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Η Σάφρα κληρονόμησε την περιουσία της από τον πρώην σύζυγό της, τον Βραζιλιάνο τραπεζίτη Τζόζεφ Σάφρα.

Η μοίρα τα έφερε έτσι και τον γνώρισε στην Ελβετία. Η Ελληνίδα (σ.σ. ελάχιστες πληροφορίες υπάρχουν πέραν της καταγωγής της) παντρεύτηκε τον, συριακής καταγωγής αλλά με λιβανέζικες προεκτάσεις, Τζόζεφ Σάφρα, ο οποίος μεγαλουργούσε με αιχμή του δόρατος την Βραζιλία.

Είχε στο χαρτοφυλάκιό του τρεις τράπεζες. Οι πιο γνωστές είναι η Banco Safra του Σάο Πάολο και η Safra National Bank of New York.

Είναι επίσης γνωστός για το κτήριο ορόσημο του Citi, τον Gherkin tower του Λονδίνου.

Ο Ιωσήφ Σάφρα πέθανε πάμπλουτος τον Δεκέμβρη του 2020 και κληρονόμησε την αυτοκρατορία του στην γυναίκα και τα 4 του παιδιά.

Η πλουσιότερη Ελληνίδα φιλάνθρωπος διαχειρίζεται το Vicky and Joseph Safra Philanthropic Foundation με δωρεές σε νοσοκομεία, χρηματοδοτήσεις για την εκπαίδευση και τις τέχνες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Ο ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ