Παρέμβαση από τη Γενεύη έκανε ο Δρ. Σπύρος Λάτσης στα εγκαίνια του Ελληνικού καθώς, όπως εξηγήθηκε, μια μικρή ασθένεια δεν του επέτρεψε να έρθει στη χώρα μας για τα εγκαίνια.

Ο Σπύρος Λάτσης παραδέχτηκε ότι κάποιοι είχαν σοβαρούς λόγους να ανησυχούν για το έργο. Εξήγησε ότι όταν ήρθε το έργο στην προσοχή του, το 1996, πίστευε ότι θα υπάρχει κρατικός σχεδιασμός με νησίδες ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη σε αυτού του τύπου τα έργα που παίρνουν πολύ χρόνο μέχρι να γίνουν -συχνά έως 50 χρόνια.

Από την εποχή που έγιναν οι πρώτες σκέψεις για τη μετεγκατάσταση του αεροδρομίου έχουν περάσει 45 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, το κράτος έκανε δεκάδες μελέτες αλλά έμειναν στα συρτάρια. Η κατάσταση του Ελληνικού εν τω μεταξύ ήταν απογοητευτική.

Θύμισε ότι επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, υπήρξε μια δυνατότητα διακρατικής συμφωνίας με το Κατάρ που δεν προχώρησε. Ακολούθησε η οικονομική κρίση και η μνημονιακή εποχή, που μετέτρεψε το έργο από κρατικό με ιδιωτικές νησίδες σε ιδιωτικό με κρατικές νησίδες παρέμβασης…

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο Banks.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here