Με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της 1ης ημέρας του 2ου συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης με κορυφαίους ανθρώπους της αγοράς, θεσμικούς και πολιτικούς παράγοντες της Επαγγελματικής Ασφάλισης να δίνουν το παρών, με κεντρική ομιλία αυτή του νομπελίστα οικονομολόγου Σερ Χριστόφορου Πισσαρίδη.

Ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανέλυσαν την τρέχουσα κατάσταση, το ρυθμιστικό πλαίσιο για τον 2ο πυλώνα ασφάλισης, τα ζητήματα που χρίζουν διευθέτησης και τα οφέλη που προσφέρουν τα ΤΕΑ σε εργαζόμενους, επιχειρήσεις και οικονομία συνολικά.

Εξαιρετικούς ομιλητές, σημαντικές παρουσιάσεις και εξειδικευμένα πάνελ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιλαμβάνει όμως και η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου με θεματικές που αφορούν:

  • «Επαγγελματική Διαχείριση και Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης»,
  • «Επαγγελματικά Ταμεία και Ευημερία»,
  • «Αξιολόγηση εφαρμογής παθητικών έναντι ενεργητικών επενδυτικών στρατηγικών. Διεθνή Εμπειρικά Ευρήματα»
  • «Αποτελέσματα Επενδυτικής Διαχείρισης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης. Μελλοντικές Προοπτικές»
  • «Νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Ι.Ε.ΣΠ.-Τ.Ε.Α. και ανάγκη οργανωτικής ενίσχυσης του μηχανισμού εποπτείας του 2ου πυλώνα»
  • «Επαγγελματικά Ταμεία Ασφάλισης και Συμπληρωματικές Παροχές Υγείας. Συμπράξεις 2ου & 3ου Πυλώνα Ασφάλισης. Ανάπτυξη θεσμού Επαγγελματικής Ασφάλισης»

Τo 2o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης(#ocin21) διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και την ethosEVENTS, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP.

Τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και με την Ευγενική Υποστήριξη του European Association of Paritarian Institutions – AEIP.

Δείτε επίσης:

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρας στο 2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης: Τρεις οι προκλήσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος

Κ.Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας: Στηρίζουμε την επαγγελματική ασφάλιση, αυτοχρηματοδοτούμενες επενδύσεις στο συνταξιοδοτικό

Γιώργος Ζαββός, Υφ. Οικονομικών: Τα ΤΕΑ διαχειρίζονται επενδύσεις με μεγάλη σημασία για την ελληνική οικονομία

Δρ. Χρήστος Νούνης: Ο κλάδος της επαγγελματικής ασφάλισης στην Ελλάδα τελεί σε αναπτυξιακή τροχιά

Χρ. Γεωργακόπουλος: Η Ευρωπαϊκή Πίστη στην κορυφή της αγοράς

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://ethosevents.eu/event/2o-synedrio-epaggelmatikis-asfalisis/#schedule.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here