Με κορυφαίο ομιλητή τον Σερ Χριστόφορο Πισσαρίδη ξεκίνησαν οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης, παρουσία πολιτικών και κυβερνητικών στελεχών, διακεκριμένων εκπρόσωπων θεσμικών φορέων και γνωστά στελέχη της αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι έθεσαν επί τάπητος όλα τα δεδομένα για το μέλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr και πραγματοποιείται μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP.

Στο Panel ΙΙΙ: «Εξελίξεις, Συγκυρία και Αναπτυξιακές Προοπτικές του 2ου Ασφαλιστικού Πυλώνα» συμμετείχε μεταξύ εκλεκτών ομιλητών ο κ. Γεώργιος Γεωργόπουλος, Executive General Manager, Τράπεζα Πειραιώς.

Ο κ. Γεώργιος Γεωργόπουλος ανέφερε ότι το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) του ομίλου Πειραιώς είναι από τα πιο «φρέσκα» ΤΕΑ στην αγορά, καθώς λειτουργεί από τον Νοέμβριο 2020, αντικαθιστώντας έναν αριθμό πολλών προγραμμάτων ασφάλισης που υπήρχαν στις τράπεζες που απορροφήθηκαν.

Όπως ο ίδιος ανέφερε,

  • «Το ΤΕΑ έτυχε μεγάλης αποδοχής από το προσωπικό.
  • Η τράπεζα συνεισφέρει το 2% του μικτού μηνιαίου μισθού
  • Ο εργαζόμενος μπορεί να συνεισφέρει μέχρι 20% του συνολικού ετήσιου εισοδήματός του». 

Επεσήμανε επίσης, ότι

  • «η μεγαλύτερη πρόκληση στην λειτουργία τους είμαστε εμείς οι ίδιοι. Οι εργαζόμενοι πρέπει να μπουν στην λογική της μακροχρόνιας αποταμίευσης. Χρειάζεται εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να μην δημιουργείται ανασφάλεια. Επίσης πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα μέσα σε ένα ΤΕΑ, διαφορετικών επενδυτικών προσεγγίσεων». 

ΤΕΑ: Οφέλη για εργαζόμενους και εταιρείες, δυσκολίες και προοπτικές

2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης: Όλες οι κομβικές ομιλίες και τοποθετήσεις της 1ης ημέρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here