Γράφει η «ξενοδόχος»

Προς τις αρχές Μαϊου, σύμφωνα με το καλό σενάριο μπορεί να γίνει η επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού σε ό,τι έχει να κάνει τουλάχιστον με τις (ουσιαστικές) αφίξεις από το εξωτερικό.

Μία πρώτη εικόνα δίνουν οι ξενοδόχοι της Ρόδου, ένας από τους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς που πήγε μάλιστα πολύ καλά- τηρουμένων των αναλογιών- και την περυσινή πολύ δύσκολη τουριστική σεζόν.

Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία

  • «ευελπιστούμε ότι, το έτος 2021 θα αποτελέσει τη χρονιά της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού με προϋπόθεση την αποτελεσματική προώθηση των εμβολιασμών και την αντιμετώπιση της πανδημίας εν γένει»,

επισημαίνουν χαρακτηριστικά από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Η ουσιαστική έναρξη της τουριστικής κίνησης προβλέπεται με βάση τα σημερινά δεδομένα και εφόσον δοθεί το «πράσινο» φως για τη λειτουργία των επιχειρήσεων στις αρχές Μαΐου 2021.

  • «Έχουμε την πολύτιμη εμπειρία διαχείρισης της επιδημιολογικής κρίσης, που μας οπλίζει με αισιοδοξία και δύναμη ότι και αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε».

Οι ξενοδόχοι θεωρούν ότι η  εμπειρία στη διαχείριση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που άφησε το 2020, θα είναι αυτή που θα συμβάλλει καθοριστικά στο σχεδιασμό της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, με ασφάλεια και πάντα σε συνάρτηση με την διαμόρφωση των επιδημιολογικών δεδομένων από τις χώρες από όπου η Ελλάδα αντλεί τουρισμό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here