Το 2014 ήμασταν θυμωμένοι. Το 2015 ανεπίγνωστοι. Το 2019 ποια δικαιολογία έχουμε;

0

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν . ΚΩΝΣΤΑ

Σήμερα όλα είναι πιο καθαρά. Τα περισσότερα γεγονότα και τα παρασκήνια εκείνης της περιόδου έγιναν γνωστά.

Έχουμε μια πενταετή βιωματική εμπειρία. Ακούσαμε τις υποσχέσεις και είδαμε τις πράξεις.

Ζήσαμε την εμπειρία της χειρότερης διακυβέρνησης της χώρας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πληρώσαμε τις τραγικές επιλογές και τις οδυνηρές αυταπάτες της πλειοψηφίας.

Σήμερα όλοι γνωρίζουμε.

Τον Μάιο του 2014 στις Ευρωεκλογές οι Έλληνες εξέφρασαν τον θυμό τους. Τον Ιανουάριο του 2015 πίστεψαν εκείνους που έλεγαν ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Όλοι μαζί πληρώσαμε το πανάκριβο τίμημα των επιλογών μας.

Οι πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ήταν επιζήμιες για τη χώρα. Ήταν όμως ένα πολιτικός θρίαμβος για τον Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα όλοι μιλούν για ένα «αναγκαίο κακό» αφού εκείνες οι εκλογές έδωσαν την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να απαλλαγεί από τα αριστερά βαρίδια και να ενταχθεί στον κατάλογο των «μνημονιακών πρωθυπουργών».

  • Η μεγαλύτερη ζημιά για τη χώρα προφανώς έγινε τον Ιανουάριο του 2015.
  • Πριν από αυτό το λάθος είχε προηγηθεί η «έκφραση του λαϊκού θυμού» με τις ευρωεκλογές του 2014.
  • Μετά τον Ιανουάριο του 2015 οι Έλληνες ξαναψήφισαν το καλοκαίρι , στο περιβόητο δημοψήφισμα, το μοναδικό στον πλανήτη δημοψήφισμα χωρίς ερώτημα, χωρίς απάντηση και χωρίς δίλημμα.

Τα τελευταία 5 χρόνια, η Ελληνική Δημοκρατία πέφτει διαρκώς θύμα των δικών της λαθών.

Πολλές άλλες χώρες, στον πολιτισμένο κόσμο στον οποίο θεωρητικά ανήκει η Ελλάδα , υπέφεραν από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε το 2008 και αντιμετώπισαν την οικονομική κρίση που ακολούθησε, με τα δικά τους λάθη και παραλείψεις. Σε καμία άλλη χώρα ωστόσο δεν κατεγράφη τέτοιου μεγέθους καταστροφή.

Στο τέλος, όλες οι χώρες της πολιτισμένης Δύσης, κατάφεραν να δημιουργήσουν συνθήκες πολιτικής και κοινωνικής συνεννόησης που είναι απαραίτητες για την έξοδο από την κρίση. Όλες οι χώρες πλην Ελλάδας.

Ήρθε λοιπόν η ώρα και για την Ελλάδα να πράξει το αυτονόητο. Να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα. Να δημιουργήσει βάσεις για ένα νέο μέλλον.

Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να διορθώσουμε τα λάθη της προηγούμενης πενταετίας.

Αυτή είναι η μοναδική χρησιμότητα μιας άχρηστης και καταστροφικής μακράς προεκλογικής περιόδου στην οποία οδηγηθήκαμε λόγω της ανευθυνότητας και αποδεδειγμένης ανικανότητας συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ