Τον πραγματικά ασύλληπτο αριθμό των 2,19 δισεκατομμυρίων άγγιξαν οι fake λογαριασμοί χρηστών που οι επικεφαλής του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης αναγκάστηκαν να απενεργοποιήσουν μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους που διανύουμε.

Συνολικά, στο εξάμηνο Οκτωβρίου 2018-Μαρτίου 2019 το Facebook έχει διαγράψει περισσότερα

  • από τρία δισεκατομμύρια λογαριασμούς ενώ εκτιμάται ότι περίπου το 5% των 2,4 δισεκατομμυρίων ενεργών μηνιαίων χρηστών είναι ψευδο-λογαριασμοί (fake), που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η τελευταία έκθεση του κοινωνικού δικτύου κάνει λόγο για

  • αφαίρεση από το περιεχόμενο του δημοφιλούς μέσου πάνω από επτά εκατομμύρια αναρτήσεις με «λόγο μίσους» (τα τέσσερα εκατομμύρια φέτος) ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2019 υποβλήθηκαν επίσης πάνω από ένα εκατομμύριο ενστάσεις από χρήστες, επειδή αναρτήσεις τους διαγράφηκαν ως «λόγος μίσους» και, από αυτές, περίπου 150.000 τελικά αποκαταστάθηκαν.

Ο αριθμός των χρηστών του Facebook to 2017 ήταν μεγαλύτερος από τον πληθυσμό των έξι από τις επτά ηπείρους (πλην της Ασίας) και ασφαλώς οποιασδήποτε χώρας στη Γη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου Μαρκ Ζάκερμπεργκ, απαντώντας στις φωνές που μιλούν περί ανάγκης διάσπασης του Facebook, επειδή έχει γίνει πολύ μεγάλο, δήλωσε ότι η διάσπαση δεν είναι λύση και ότι αντίθετα, χάρη στο μέγεθός του, έχει καταφέρει να αμύνεται αποτελεσματικά ενάντια στις προκλήσεις και τα προβλήματα του επιβλαβούς, παραπλανητικού και προπαγανδιστικού περιεχομένου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here