Δύο χρόνια νωρίτερα απ’ ότι προβλεπόταν στο σχετικό MoU, αποχώρησαν από το μετοχικό κεφάλαιο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας οι μέτοχοι του 49%, κ.κ. Γιάννης Χήτος και αδελφοί Γκρέκη, με αποτέλεσμα ο όμιλος Carlsberg να ελέγχει πλέον το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η εξέλιξη αυτή, ανακοινώθηκε χθες από τον όμιλο Carlsberg και όχι από την ελληνική θυγατρική. Λεπτομέρειες για την συμφωνία δεν έγιναν γνωστές, το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι απέκτησε το υπόλοιπο 49% των μετοχών που δεν κατείχε και το οποίο ήλεγχαν οι Έλληνες μέτοχοι της εταιρείας, κ.κ. Γιάννης Χήτος (σ.σ. ποσοστό 25%) και οι αδελφοί Ηλίας και Γιώργος Γκρέκης (σ.σ. από κοινού το 24% της εταιρείας).

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, έρχεται δύο χρόνια νωρίτερα, με βάση τα όσα είχαν γίνει γνωστά τον Νοέμβριο του 2014 κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ανακοίνωσης του deal μεταξύ της Carlsberg και της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, όπου είχε αναφερθεί ότι υπάρχει option μετά την πενταετία η Carlsberg να αυξήσει το ποσοστό της, υπό την προϋπόθεση ότι οι άλλοι μέτοχοι επιθυμούν να μειώσουν τη θέση τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg για το θέμα: «η Ολυμπιακή Ζυθοποιία είναι μια ιστορική ελληνική εταιρεία και ένας πολύ ισχυρός παίκτης στην ελληνική αγορά. Πρόκειται λοιπόν για ένα θετικό λογικό επόμενο βήμα που ανακοινώνουμε σήμερα, ενισχύοντας την παρουσία μας στην Νότια Ευρώπη».

H Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαθέτει δύο ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής, δυναμικότητας 2,2 εκατ. εκατόλιτρων ετησίως, όπου  παράγονται 10 προϊόντα μεταξύ των οποίων η Μythos, Mythos Radler, FIX Hellas, Kaiser, Henninger, Tuborg Soda, κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ