Το κουδούνι της έναρξης της χρηματιστηριακής συνεδρίασης κτύπησε σήμερα η διοίκηση της CPLP Shipping Holndings, με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του το νέου ομολόγου που εκδόθηκε, με εγγυήτρια την Capital Product Partners...

Η διοίκηση και ο διευθύνων σύμβουλος  της CPLP Μιλτιάδης Μαρινάκης και Γεράσιμος Καλογηράτος κήρυξαν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως δήλωσε ο κ Γ. Καλογηράτος μετά το δεύτερο ομόλογο

  • τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν την χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας στα LNG πλοία που αποκτούν πλέον μεγάλη σημασία και για την πράσινη μετάβαση που θα ενισχύσει τις προσπάθειες ενεργειακής απεξάρτησης της Ευρώπης.

Tα έσοδα της Δημόσιας Προσφοράς από την έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου ανήλθαν σε 100 εκατ. ευρώ και ότι οι δαπάνες Έκδοσης εκτιμώνται σε 3,35 εκατ. ευρώ περίπου, οι οποίες και θα αφαιρεθούν από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια.

H Capital Product Partners LPΤ παρακολουθεί στενά τις ανάγκες της διεθνούς ναυλαγοράς  και χάρη στην στρατηγική ετοιμότητα και ευελιξία που τη διακρίνει, μπορεί  να ανταποκρίνεται με αμεσότητα και προσαρμοστικότητα στις μεταβολές που συντελούνται.

Μέσω της δυναμικής του στόλου της και τις επενδύσεις σε νέα πλοία, η CPLP έχει την ικανότητα να αξιοποιήσει τις τρέχουσες συνθήκες στη διεθνή αγορά θαλάσσιας μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, ισχυροποιώντας ακόμη περισσότερο τη θέση της στην παγκόσμια ναυλαγορά.

Η τρέχουσα συγκυρία σε ορισμένους τομείς της ναυτιλίας, όπως η αγορά μεταφοράς LNG, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή.

H εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία  έθεσε  σε πρώτο πλάνο την ενεργειακή ασφάλεια -πρωτίστως της Ευρώπης και  ανέδειξε  τον μείζονα ρόλο του υγροποιημένου φυσικού αερίου στην αντικατάσταση του ρωσικού φυσικού αερίου, δημιουργώντας έτσι περαιτέρω ζήτηση αερίου από χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Κατάρ.

Σε αυτή την προσπάθεια, η ποντοπόρος ναυτιλία και ειδικά τα πλοία μεταφοράς LNG, αποτελούν την αναγκαία πλωτή αλυσίδα μεταφοράς του καυσίμου.

Aυτές οι προκλήσεις είναι εκείνες που δημιουργούν την κατάλληλη συνθήκη για αναπτυξιακές κινήσεις, όπως η έκδοση ομολόγων.

Oπως είχε αναφέρει η ανακοίνωση: 

«Η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», η «ALPHA BANK» και η «EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.», ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς για την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου και την εισαγωγή των Ομολογιών εκδόσεως της εταιρείας «CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC» (η «Εταιρεία»), με την εγγύηση της εταιρείας «CAPITAL PRODUCT PARTNERS L.P.», προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 22.07.2022, ανακοινώνουν, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, ότι διατέθηκαν συνολικά 100.000 άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες της Εταιρείας με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη (οι «Ομολογίες») με αποτέλεσμα την άντληση κεφαλαίων ύψους €100 εκατ.

  • Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε €359,49 εκατ., σημειώνοντας υπερκάλυψη της Έκδοσης κατά 3,6 φορές.
  • Η τιμή διάθεσης των Ομολογιών έχει προσδιοριστεί στο άρτιο, ήτοι €1.000 ανά Ομολογία.
  • Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε 4,40% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 4,40% ετησίως.
Οι Ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής:

α) 78.000 Ομολογίες (78,0% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές και

β) 22.000 Ομολογίες (22,0% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here