Τις πρωτιές που έχει επιτύχει η Τράπεζα Πειραιώς τα τελευταία χρόνια, απαρίθμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας σε μεγάλο αριθμό υψηλόβαθμων στελεχών, σε διαδικτυακή εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή. Η εκδήλωση αφορούσε το πρώτο Progress Meeting του προγράμματος μετασχηματισμού της Τράπεζας με την επωνυμία ΑCT, το οποίο – σύμφωνα με την Πειραιώς – υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς.

Οπως ανέφερε ο κ. Μεγάλου,

 • «η επιτυχία του σχεδίου αυτού θα είναι το πιο ισχυρό θεμέλιο πάνω στο οποίο η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεσματική, λιτά διαρθρωμένη, πλήρως εξυγιασμένη και κερδοφόρα, θα δημιουργεί αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους ανθρώπους της και θα βρίσκεται στην πρωτοπορία των εξελίξεων στον τραπεζικό σύστημα».
 • «Την ίδια στιγμή», πρόσθεσε, «θα διατηρεί ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα και θα υποστηρίζει ως η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη μετάβασή της στη βιώσιμη ανάπτυξη».

Ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε σε μια δωδεκάδα από «πρωτιές» που έχει επιτύχει η Πειραιώς τα τελευταία χρόνια θέλοντας να επισημάνει την αποτελεσματικότητα της τράπεζας στην υλοποίηση των στόχων.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

 1. την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,4 δισ. ευρώ που είναι η μεγαλύτερη από Τράπεζα στην Ευρώπη από τον Ιούνιο του 2017
 2. την πρόσφατη έκδοση ΑΤ1, που είναι η πρώτη στην Ελλάδα.
 3. την έκδοση Tier 2 κεφαλαίων το 2019, την πρώτη μετά από μια δεκαετία.
 4. την πρώτη στρατηγική συνεργασία με servicer, τον όμιλο Intrum
 5. την πώληση των υπηρεσιών αποδοχής καρτών
 6. την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων (Amoeba)
 7. τη συνθετική τιτλοποίηση
 8. την έκδοση ομολόγου ESG
 9. τη δημιουργία δανείου με κριτήρια ESG
 10. τη σύσταση και διάθεση αμοιβαίου κεφαλαίου με κριτήρια ESG
 11. την υιοθέτηση των αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής (Υπογραφή Αρχών UNEP FI)
 12. την ίδρυση Επαγγελματικού Ταμείου για τους εργαζομένους της Τράπεζας

Την ίδια στιγμή, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, η τράπεζα πέτυχε ή διατήρησε την ηγετική της θέση, μεταξύ άλλων, σε χορηγήσεις και καταθέσεις, με μερίδιο περί το 30%, στον αγροτικό τομέα, στο digital, στη βιώσιμη τραπεζική, με το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιo Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στην εφαρμογή κριτηρίων ESG στη λειτουργία της, στη μείωση του κόστους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here