Περίπου 190.000 μέτοχοι θα λάβουν συνολικά 240 εκατομμύρια αγγλικές λίρες. Πρόκειται για το πρώτο μέρισμα που έχει καταβάλει η τράπεζα από το 2008.

Η RBS έχει προηγουμένως ανακοινώσει την πρόθεσή της να δημιουργήσει ένα ποσοστό αποπληρωμής περίπου 40% των αποδοτέων κερδών με την πάροδο του χρόνου. Στο πρώτο εξάμηνο του 2018, η RBS είχε δείκτη κεφαλαιακής απαίτησης βασικού μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως του 16,1%, έναντι μεσοπρόθεσμου στόχου άνω του 13%.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ross McEwan δήλωσε:

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να πληρώσω μερίσματα στους μετόχους μας. μια μικρή επιστροφή μετά από πολλά χρόνια υπομονής τους και μια απόδειξη της σκληρής δουλειάς όλων σε αυτή την τράπεζα. Αυτό είναι ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην ανάκαμψή μας, σχεδόν δέκα χρόνια μέχρι την ημέρα που η RBS διαφυλάχθηκε από τον βρετανό φορολογούμενο.

“Δημιουργήσαμε μια μικρότερη, ασφαλέστερη τράπεζα που παράγει πιο βιώσιμα κέρδη. Η κεφαλαιακή μας θέση είναι πάνω από τον στόχο μας και προσπαθούμε επίσης να επιστρέψουμε το πλεόνασμα κεφαλαίου όσο το δυνατόν συντομότερα στους μετόχους. “

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here