Σημαντικά βελτιωμένα αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο β’ τριμήνου όσο και σε επίπεδο α’ εξαμήνου ανακοίνωσε η Royal Bank of Scotland, η οποία θα διανείμει μέρισμα 1,7 δισ. στερλινών (2,06 δισ. δολαρίων), ωστόσο προειδοποίησε πως το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον θα επιβαρύνει την κερδοφορία της τους επόμενους 18 μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η τράπεζα, τα καθαρά κέρδη του α’ εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 2,1 δισ. στερλίνες από 888 εκατ. στερλίνες το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ τα προ φόρων κέρδη σημείωσαν άνοδο 48% σε σχέση με πέρυσι, στα 2,7 δισ. στερλίνες, υψηλότερα από τα 2,3 δισ. στερλίνες που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Τα καθαρά κέρδη του β’ τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 1,3 δισ. στερλίνες (1,57 δισ. δολάρια) έναντι του 1 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Το ROTE αυξήθηκε στο 15,8% το β’ τρίμηνο από 1,1% πέρυσι, ενώ τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 4,1 δισ. στερλίνες από 3,4 δισ. στερλίνες πέρυσι.

Υπενθυμίζεται πως το 62% της RBS παραμένει στα χέρια των φορολογούμενων, ως αποτέλεσμα της κρατικής διάσωσής της μετά την οικονομική κρίση του 2008, ωστόσο η τράπεζα ευελπιστεί πως η βρετανική κυβέρνηση θα πουλήσει ολόκληρο το ποσοστό της μέχρι το 2030.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here