Ένα μοναδικό διατηρητέο κτήριο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, πωλείται έναντι 1.350.000 ευρώ.

Αναφερόμαστε στο ιστορικό νεοκλασικό της οδού Χίου 53, στον Άγιο Παύλο, στο κέντρο της Αθήνας, πλησίον του σταθμού Λαρίσης.

φωτό Engel & Völkers

Το 1955, η θρυλική επιχείρηση ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ εγκαταστάθηκε εκεί. Στο ακίνητο που μισθώθηκε, στεγάστηκαν τα εργαστήρια, από την εμφάνιση μέχρι την τελική κόπια (εμφανιστήρια, μοντάζ, μιξάζ κλπ.) τα γραφεία και η παραγωγή της εταιρείας.

Εν συνεχεία, τα εργαστήρια στο ισόγειο της Χίου νοικιάστηκαν στη ΣΙΝΕΜΑΤΖΙΚ που κι αυτή ταυτίστηκε με το νέο ελληνικό σινεμά.

Ίσως, δεν υπήρξε ταινία του νέου ελληνικού σινεμά που να μην περάσει την τεχνική της επεξεργασία από το ισόγειο της οδού Χίου.

φωτό Engel & Völkers

Σήμερα, η Engel & Völkers που μετρά 40 χρόνια εμπειρίας ως παγκόσμια εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον τομέα της μεσιτείας ακινήτων, θέτει προς διάθεση το πολυχρηστικό κτήριο με επενδυτική προοπτική στην αγορά.

Προφίλ

Κατασκευάστηκε το 1912.

Αυτό το κτήριο πολλαπλών χρήσεων είναι κατάλληλο για επένδυση και δύναται να μετατραπεί σε ξενοδοχείο/hostel, κινηματογράφο (μουσείο), πρεσβεία ή πολιτιστικό κέντρο, ακόμη και γραφεία. Χάρη στα ψηλά ταβάνια, μπορεί να δημιουργηθεί ένας επιπλέον όροφος όπως επιβεβαίωσε μία πρόσφατη μελέτη στατικότητας.

φωτό Engel & Völkers

Ο πρώτος όροφος διαθέτει 6 δωμάτια (5 υπνοδωμάτια & κουζίνα) και 2 μπάνια. Ο μεσοόροφος αποτελείται από 3 δωμάτια, ενώ το ισόγειο φιλοξενεί 3 πλήρως εξοπλισμένα στούντιο μουσικής. Υπάρχει επίσης ένα υπόγειο που χρησιμοποιείται για αποθήκευση και μπορεί να επανασχεδιαστεί ανάλογα με τις ανάγκες σας. Το κτήριο διαθέτει επίσης ανοιχτή βεράντα και γκαράζ που μπορεί να φιλοξενήσει εύκολα έως και 4 αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η μυθική βίλα που φιλοξένησε από τον Νταλί μέχρι τον Ροκφέλερ, στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη

Έτσι θα γίνει η επένδυση των 200 εκατ. ευρώ για το Cambas Park

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here