Η Reds, πιστή στο πλάνο επενδύσεων, επιμένει ότι παρά την κρίση του CoViD-19 τα σχέδιά της για την κατασκευή του εμπορικού πολυχώρου Cambas Park στην Κάντζα, θα υλοποιηθούν στο ακέραιο

Το επενδυτικό σχέδιο της Κάντζας έχει προϋπολογισμό 200 εκατ ευρώ και στοχεύει στην αξιοποίηση επιφάνειας 315 στρεμμάτων στην έκταση του πρώην οινοποιείου Καμπά και θα διαθέτει χρήσεις γραφείου ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

Tο master plan προβλέπει ότι το έργο θα έχει δομήσιμη επιφάνεια 89.000 τετραγωνικών μέτρων περιλαμβάνοντας χρήσεις ξενοδοχείου και συνεδριακού κέντρου εμπορικών επιφανειών 16.400 τ.μ και γραφείων 51.220 τ.μ.

Το Cambas Park, που έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης έως τρία έτη, μετά την ολοκλήρωση και των τελικών διαδικασιών για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, αποτελεί το κεντρικό real estate project για τη θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, REDS.

Σήμερα, στον επίσημο λογαριασμό του LinkedIn τoυ ELLAKTOR Group κοινοποιήθηκε:

Cambas Park represents the future of Real Estate Development, introducing a new philosophy that brings together culture and entertainment with office, retail, hospitality and leisure facilities. Sustainability, life-work balance and the value of being part of a community are the key 3 axes shaping the €200 million investment under development in Kantza of Attica, by ELLAKTOR’s Real Estate arm, REDS.

Την 15η Οκτωβρίου 2019 το  Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την έκδοση απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), που αφορά την Έγκριση Πολεοδομικής Μελέτης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) τριτογενούς τομέα στη θέση Κάντζα Παλλήνης, με την επικύρωση καθορισμού οριογραμμών ρεμάτων.

Η απόφαση οριοθετεί το πλαίσιο της πολεοδομικής ανάπτυξης της περιοχής και σηματοδοτεί το πέρας των διαδικασιών για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης.

Αναμένεται η αποστολή του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος στο ΣτΕ, για έλεγχο, έγκριση και δημοσίευση του ΦΕΚ, το οποίο θα επιτρέπει την υλοποίηση της ανάπτυξης του «Cambas Park», με την έκδοση των οικοδομικών αδειών.

Να θυμίσουμε ότι στον τομέα της Ανάπτυξης Ακινήτων και Υπηρεσιών, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατέχει μία από τις ηγετικές θέσεις στο κλάδο μέσω της θυγατρικής του (55,4%) REDS Α.Ε., η οποία είναι επίσης εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το επενδυτικό ενδιαφέρον της REDS Α.Ε. επικεντρώνεται στην ανάπτυξη Εμπορικών Πάρκων, Εμπορικών & Ψυχαγωγικών Κέντρων, Οργανωμένων Οικιστικών Συγκροτημάτων, Εκθεσιακών Κέντρων καθώς και κτιρίων Γραφείων και Μεικτών Χρήσεων. Έχοντας αναπτύξει, διαχειριστεί και πωλήσει περίπου 200.000 m2, στα οποία συμπεριλαμβάνονται δύο από τα πρώτα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα στην Ελλάδα καθώς και δύο πρωτοποριακά οικιστικά συγκροτήματα στην Αθήνα, ο Όμιλος ανέπτυξε το εμπορικό πάρκο “Smart Park” στη Γυαλού, Σπάτων Αττικής , ένα μοναδικό, σύγχρονο εμπορικό κέντρο με εμπορική επιφάνεια σήμερα 35.000 m2 και σε επόμενη φάση επιπλέον 18.000 m2.

Τι θα δούμε εντός τριετίας;

Πρόκειται για ένα έργο που θα κατασκευασθεί σε προνομιούχο σημείο στην καρδιά της Αττικής, στην έκταση του παλιού οινοποιείου Καμπά.

Το έργο θα έχει πρωτοποριακό χαρακτήρα για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς θα συνδυάζει την ανάδειξη των διατηρητέων κτιρίων Καμπά με μία νέα σύγχρονη ανάπτυξη σε ένα ελκυστικό υπαίθριο περιβάλλον με χρήσεις γραφείου, αγοράς, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

Η πρόσβαση θα είναι εύκολη και γρήγορη από όλη την Αττική καθώς θα υπάρχει απευθείας προσέγγιση μέσω Αττικής οδού, Προαστιακού και Μετρό.

Το κέντρο θα προσφέρει ένα ελκυστικό περιβάλλον για εργασία, αγορές, δραστηριότητες αναψυχής και πολιτισμού.

Πάρτε μία γεύση…

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της REDS, η ημερήσια επισκεψιμότητα του Cambas Park υπολογίζεται σε 4.000 άτομα, με τα ετήσια έσοδα από μισθώματα να εκτιμώνται σε 23 εκατ. ευρώ.

Τα νέα κτήρια που θα αναπτυχθούν περιλαμβάνουν χώρους γραφείων (51.220 τ.μ.), ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο (εμβαδού 12.180 τ.μ.), καθώς και εμπορικούς χώρους (16.400 τ.μ.).   Ταυτόχρονα, σε έκταση 24.770 τ.μ. θα φιλοξενούνται χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα τα κτήρια του διατηρητέου οινοποιείου, τα οποία πρόκειται να αποκατασταθούν για να στεγάσουν ψυχαγωγικές και πολιτιστικές χρήσεις, εμπλουτίζοντας αισθητά τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ανάπτυξης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ book του PROJECT

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here