Δημήτρης Μαλλάς

 

Τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης των τελευταίων ετών επιδιώκει να διατηρήσει η Hewlett Packard Enterprise (HPE) Hellas, η οποία έχει καταφέρει να ενισχύσει την παρουσία της στη χώρα μας και να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό της.

Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης ο Μιχάλης Κασσιμιώτης, γενικός διευθυντής της HPE για την Ελλάδα και την Κύπρο, η ελληνική θυγατρική πέτυχε αύξηση 30% των πωλήσεων της το οικονομικό έτος που έληξε τον Νοέμβριο του 2018. Για το τρέχον οικονομικό έτος η εκτίμηση είναι πως ο ρυθμός ανάπτυξης θα κινηθεί σε υψηλά διψήφια ποσοστά, ενώ αν προχωρήσει η υλοποίηση ορισμένων σημαντικών έργων στον δημόσιο τομέα, όπως είναι αυτό του Σύζευξις ΙΙ, όπου η ΗΡΕ, μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών που αξιοποιούνται κατά κύριο λόγο από επιχειρήσεις και οργανισμούς, είναι εκ των βασικών προμηθευτών, τότε η αύξηση των εσόδων μπορεί να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Ο κ. Κασσιμιώτης παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από την παρουσία της HPE στην ελληνική αγορά, η οποία έχει ως αποτέλεσμα το ανθρώπινο δυναμικό της να έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια και πλέον να φθάνει στα 110 άτομα. Η ΗΡΕ δίνει κατά κύριο λόγο έμφαση στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος έχει αρχίσει να επανεπενδύει σε τεχνολογικές υποδομές. Όσον αφορά στους τομείς που δίνει περισσότερο έμφαση η HPE Hellas, αυτοί είναι οι τηλεπικοινωνίες και ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, όπως, επίσης, και αυτοί της βιομηχανίας, της ναυτιλίας και του τουρισμού.

Η καλή πορεία της HPE στην Ελλάδα έχει ως αποτέλεσμα η τοπική θυγατρική να έχει ζητήσει να δημιουργηθεί στη χώρα μας το κέντρο καινοτομίας (center of excellence) του αμερικανικού κολοσσού όσον αφορά στην περιοχή της Νοτίου Ευρώπης, όπου ανήκει διοικητικά η HPE Hellas. Σύμφωνα με τον κ. Κασσιμιώτη, το κέντρο αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη εξειδικευμένων λύσεων για τους κλάδους του τουρισμού ή της ναυτιλίας, δύο τομείς με ισχυρή ελληνική παρουσία.

Ο κ. Κασσιμιώτης αναφέρθηκε αρκετά στη στρατηγική της ΗΡΕ, η οποία έχοντας ολοκληρώσει έναν μεγάλο ανασχηματισμό εσωτερικά σε επίπεδο τόσο διοικητικής δομής όσο και προϊοντικών λύσεων, επικεντρώνεται στο μήνυμα: «Υπάρχουμε για να εξελίσσουμε τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν και δουλεύουν». Επιπλέον, αναφέρθηκε αρκετά στις δυνατότητες που προσφέρουν οι λύσεις της HPE σε περιοχές όπως είναι τα cloud αλλά και το αποκαλούμενο «έξυπνο» άκρο (intelligent edge) όπου και γίνεται κατά κύριο λόγο η συγκέντρωση δεδομένων (data). Σύμφωνα με τον κ. Κασσιμιώτη, οι λύσεις του αμερικανικού κολοσσού τόσο σε επίπεδο hardware όσο και λογισμικού προσφέρουν τη δυνατότητα για τη μέγιστη αξιοποίηση των δεδομένων από μία επιχείρηση, ενώ επεσήμανε ότι στο εξής όλες οι λύσεις της ΗΡΕ θα παρέχονται υπό τη μορφή συνδρομητικού μοντέλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here