Δημήτρης Μαλλάς

Την αίσθηση που υπάρχει περί ενδείξεων ανάκαμψης στην ελληνική αγορά ψηφιακών τεχνολογιών, τουλάχιστον όσον αφορά στα προϊόντα και λύσεις για τις επιχειρήσεις και τους μεγάλους οργανισμούς, έδειξε να επιβεβαιώνει ο γενικός διευθυντής της Hewlett-Packard Enterprise για την Ελλάδα και την Κύπρο, Μιχάλης Κασσιμιώτης, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Ο κ. Κασσιμιώτης σημείωσε ότι οι πωλήσεις της HPE, ενός εκ των μεγαλύτερων «παικτών» παγκοσμίως στο χώρο των εταιρικών λύσεων, στην Ελλάδα παρουσιάζουν υψηλή διψήφια αύξηση (σ.σ. πάνω από 20%) κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους της εταιρείας, το οποίο τελειώνει στο τέλος Οκτωβρίου. Στόχος της HPE είναι να συνεχίσει με αντίστοιχους ρυθμούς, καθώς απ’ ότι φαίνεται υπάρχει ζήτηση από τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δείχνουν ότι θέλουν να αναβαθμιστούν τεχνολογικά προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

«Τα μηνύματα που παίρνουμε και από τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου είναι ενθαρρυντικά» επεσήμανε ο κ. Κασσιμιώτης, σύμφωνα με τον οποίο, πέραν των κλάδων που παραδοσιακά επενδύουν σε τεχνολογικές λύσεις, όπως είναι αυτοί των τηλεπικοινωνιών και των τραπεζών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει πλέον από κλάδους όπως είναι η βιομηχανία, ο τουρισμός και η ναυτιλία. Ειδικά στον τουρισμό, το ενδιαφέρον προέρχεται από επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και όχι μόνο από τις μεγάλους ομίλους του κλάδου. Σημειωτέον πως η ΗΡΕ διαθέτει ένα ιδιαίτερα ευρύ δίκτυο συνεργατών διανομέων στην Ελλάδα και την Κύπρο, απευθυνόμενη σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

Όσον αφορά το δημόσιο, τα στελέχη της ΗΡΕ υποστήριξαν μεν ότι τους ενδιαφέρει αλλά ταυτόχρονα έδειξαν και αρκετά επιφυλακτικοί δεδομένων των καθυστερήσεων που υπάρχουν στην υλοποίηση των έργων.

O κ. Κασσιμιώτης αναφέρθηκε ακόμη στη νέα προσέγγιση της ΗΡΕ σε παγκόσμιο επίπεδο με την αμερικανική εταιρεία να δίνει έμφαση σε τρεις τομείς. Ο πρώτος είναι αυτό που αποκαλεί Hybrid IT, όπου καλύπτει όλες τις ανάγκες για διαχείριση των δεδομένων μίας επιχείρησης συμπεριλαμβανομένου και του data center, δίνοντας την επιλογή στους πελάτες αναφορικά με τις λύσεις και τη φιλοσοφία που θα ακολουθήσουν.

Ο δεύτερος είναι αυτός που αποκαλεί Intelligent Edge, όπου ο στόχος της ΗΡΕ με λύσεις που προέρχονται και από το χώρο της δικτύωσης είναι να κάνει περισσότερο «έξυπνα» τα «άκρα» των δικτύων, δηλαδή η διαχείριση και η αξιοποίηση των δεδομένων να μην γίνεται μόνο κεντρικά αλλά πιο κοντά στις συσκευές, ο αριθμός των οποίων έχει πλέον πολλαπλασιαστεί. Τέλος, ο τρίτος τομέας είναι αυτός των υπηρεσιών, όπου η ΗΡΕ έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση και προωθεί καινοτομίες όπως είναι η δυνατότητα που έχει μία εταιρεία να πληρώνει μόνο για το κομμάτι του εγκατεστημένου εξοπλισμού που χρησιμοποιεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here