Βάιος Κρόκος

Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» για κωλυσιεργία και αδυναμία εξυπηρέτησης πελατών που επλήγησαν από την «Μήδεια» στα βόρεια προάστια της Αττικής. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής το ενδιαφέρον για τo ποσοστό που ιδιωτικοποιείται ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς.

Ο λόγος για τον ΔΕΔΔΗΕ, την θυγατρική της ΔEΗ και ο αρμόδιος διαχειριστής του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας μήκους πάνω από 200.000 χιλιομέτρων.

Ενώ αρκετοί έκαναν λόγο για 5 με 6 ενδιαφερόμενους τελικά 11 είναι οι υποψήφιοι «μνηστήρες» για το 49% της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν 11 (Expressions of Interest – EoI), από στρατηγικούς επενδυτές, διαχειριστές υποδομών δικτύων και χρηματοοικονομικούς επενδυτές.

Όπως αναφέρει η ΔΕΗ, «θα εξετάσει τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και θα προσκαλέσει τους επιλέξιμους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για τη συμμετοχή τους στη επόμενη φάση της διαδικασίας».

Όπως σχολιάζουν άνθρωποι της αγοράς, παρά την πανδημία, το ενδιαφέρον επενδυτών ήταν υψηλό λόγω των θετικών προοπτικών του κλάδου διαχείρισης δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας την ώρα που εν μέσω ενός κλίματος χαμηλών – μηδενικών επιτοκίων οι κλάδοι των δικτύων προσφέρουν ελκυστικότερες και εγγυημένες αποδόσεις σε μια επένδυση.

Από την άλλη πλευρά, ο μεγάλος αριθμός «μνηστήρων» δημιουργεί προσδοκίες για ένα εύλογα αυξημένο τελικό αντίτιμο.

Σημειώνεται πως η ρυθμιζόμενη περιουσιακή βάση του ΔΕΔΔΗΕ ξεπερνά τα 3 δις ευρώ και εξυπηρετεί περίπου 7,5 εκατ. καταναλωτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here