Η πώληση ποσοστού κάτω του 49% του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) θεωρείται πλέον το πιθανότερο σενάριο.

Η ΔΕΗ βρίσκεται σε επαφές με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, προκειμένου να συνδιαμορφώσουν το τελικό ποσοστό που θα διατεθεί.

Δεδομένου ότι για τη ΔΕΗ αποτελεί «κόκκινη γραμμή» να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο στη διοίκηση της επιχείρησης, κανένας από τους υποψήφιους επενδυτές δεν είναι διατεθειμένος να καταβάλει τίμημα για το 49%, αφού μπορεί να έχει τα ίδια δικαιώματα και με μικρότερο, όπως π.χ. με ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας (34%).

Eκτιμάται ότι από τους 19 ενδιαφερόμενους που είχαν ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση των συμβούλων της ΔΕΗ (Goldman Sachs, Eurobank και Grand Thornton), στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 5 σχήματα, αριθμός ικανοποιητικός που διασφαλίζει τον αναγκαίο ανταγωνισμό στη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι στη λίστα των ενδιαφερομένων που είχαν βολιδοσκοπηθεί από τους συμβούλους της ΔΕΗ για την πώληση, συμπεριλαμβάνονται σημαντικά αμερικανικά και ευρωπαϊκά funds, που επενδύουν σε ενεργειακές υποδομές, καθώς επίσης και διαχειριστές δικτύων διανομής, κυρίως από την Ευρώπη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here