Η G4S, η κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, με υπερηφάνεια ανακοινώνει την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, τιμώντας τον Ευρωπαϊκό Μήνα Διαφορετικότητας του Μαΐου.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της G4S, κ. Νίκο Μπαρμπία, και τον Πρόεδρο του ΚΕΑΝ και Ιδρυτή της Χάρτας Διαφορετικότητας, κ. Σταύρο Μηλιώνη.

  • Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019.

Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα.

Στόχος της είναι, να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας, υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το  Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση (D & I).

Με την υπογραφή της, η G4S πιστοποιείται επίσημα για τη δέσμευσή της στον σεβασμό και την έμπνευση από τη διαφορετικότητα των ανθρώπων της, υλοποιώντας δράσεις που ενισχύουν την ισότητα και τη διαφορετικότητα.

Ο Νίκος Μπαρμπίας, Πρόεδρος του Ομίλου G4S Greece & Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε:

  • «Η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας αποτελεί για εμάς ένα σημαντικό ορόσημο.
  • Στην G4S, η διαφορετικότητα και η μοναδικότητα των ανθρώπων, είναι αξίες που καθοδηγούν την καθημερινή μας λειτουργία.
  • Είμαστε αφοσιωμένοι στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου όλοι οι εργαζόμενοι νιώθουν ότι γίνονται αποδεκτοί και εκτιμώνται για τη μοναδικότητά τους».

Ο Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ & Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, πρόσθεσε:

  • «Η G4S, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών ασφάλειας σε 90 χώρες, με περισσότερους από 800.000 εργαζόμενους συνολικά και σχεδόν 3.000 στην Ελλάδα υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις.
  • Η εταιρία έχει πλήρη αντίληψη των ωφελειών που δημιουργούνται από την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας και παράλληλα η φιλοσοφία των ανθρώπων της είναι απόλυτα ανοιχτή και αγκαλιάζει το διαφορετικό.
  • Είμαστε σίγουροι ότι η προσθήκη τους στα Μέλη της Χάρτας θα έχει πολλαπλά αμφίδρομα οφέλη και τους υποδεχόμαστε με χαρά».