Στις ευκαιρίες που προκύπτουν για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις από το νέο Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Εξωστρέφειας της Ελληνικής Κυβέρνησης, το οποίο παρέχει χρηστικά εργαλεία και πληροφορίες προκειμένου οι επιχειρήσεις να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα σε μία περίοδο που κυριαρχεί ο προβληματισμός για τις γεωπολιτικές συγκρούσεις και τα αυξημένα μεταφορικά κόστη, επικεντρώθηκαν οι εργασίες του Greek Exports Forum & Awards 2021. Παράλληλα, η διοργάνωση ανέδειξε και επιβράβευσε τις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στον εξαγωγικό τομέα,πετυχαίνοντας θετικά αποτελέσματα παρά την σημαντική επήρεια των επιπτώσεων της πανδημίας στο σύνολο της οικονομίας. 

Για 10η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr  και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργάνωσαν το συνέδριο – θεσμός για τον εξαγωγικό τομέα, το Greek Exports Forum το οποίο και φέτος πραγματοποιήθηκε μαζί με τα Greek Exports Awards 2021.

Το Greek Exports Forum & Awards 2021 διεξήχθη υβριδικά την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022,σε παράλληλη online μετάδοση των ομιλιών, συζητήσεων και απονομών μέσα από την LiveOn, την πρώτη πλήρη, all-in-one, ψηφιακή πλατφόρμα για την Επιχειρηματική Επικοινωνία και τα Events, και το τρισδιάστατο ψηφιακό εκθεσιακό της κέντρο, το LiveOn Expo Complex. Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την Παρασκευή 04 Μαρτίου την ευκαιρία να κάνουν προσωπικές ενημερωτικές συναντήσεις(B2B meetings) με εκπροσώπους χορηγών και Διμερών Επιμελητηρίων ώστε να διερευνήσουν την προοπτική δικτύωσης τους στις αγορές που τους ενδιαφέρουν και να μάθουν με λεπτομέρεια για τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες διμερών εμπορικών συνεργασιών.

Ο κ. Θεόδωρος Πελαγίδης, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, τοποθετήθηκε για τον πληθωρισμό, καθώς οι προβληματισμοί έχουν ενταθεί με τον πόλεμο και τα απρόβλεπτα γεγονότα που φέρνει, με ορατή πλέον την επίπτωση στις τιμές. «Είμαστε σε επιδείνωση του φαινομένου των τιμών, από πέρυσι την άνοιξη και ο πληθωρισμός έχει εξελιχθεί πια σε πληθωρισμό ζήτησης», ανέφερε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «τα εργασιακά κόστη δεν είναι σημαντικά σε σχέση με τα άλλα ανελαστικά κόστη. Το ενεργειακό κόστος είναι το στοιχείο στο οποίο υστερούσε η χώρα και πλέον σήμερα οι πρώτες ύλες είναι ασύγκριτα ακριβότερες από την δεκαετία του ’70 όταν ξεκίνησε η αποβιομηχανοποίηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here