Η ηλεκτρονική τιμολόγηση για τις B2G συναλλαγές είναι ήδη υποχρεωτική από τις 12 Σεπτεμβρίου 2023, ωστόσο οι αναθέτουσες αρχές (οι φορείς του Δημοσίου) εντάσσονται σταδιακά στο μέτρο. 

Ο νέος νόμος που αποτελεί ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία τη σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας θα καλύπτει μεγάλες δημόσιες αναθέτουσες αρχές σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί, το οποίο έχει τις εξής σημαντικές ημερομηνίες που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με το Δημόσιο, είτε στο πλαίσιο διαγωνισμών, είτε είναι ήδη προμηθευτές, είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο: 

 • 12 Σεπτεμβρίου 2023: Εντάχθηκαν οι ακόλουθοι φορείς, τα Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Δήμος Αθηναίων, η Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Υ.), η Εγνατία Οδός ΑΕ, η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Αττικό Μετρό Α.Ε., ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και η Εθνική Κεντρική Αρχή Αγορών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων
 • 1η Ιανουαρίου 2024: Τα όργανα της υπόλοιπης Κεντρικής Διοίκησης
 • 1η Ιουνίου 2024: Οι λοιπές αναθέτουσες αρχές, πλην Κεντρικής Διοίκησης
 • 1η Ιανουαρίου 2025: Όλες οι δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης θα τιμολογούνται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Ο χρόνος είναι υπεραρκετός για να υιοθετήσει μια επιχείρηση την ηλεκτρονική τιμολόγηση μέσω παρόχου. Και αυτό διότι η Impact, μια εταιρεία του ομίλου SoftOne και πιστοποιημένος πάροχος ηλεκτρονικής τιμολόγησης για όλες τις συναλλαγές B2B, B2C και B2G από την ΑΑΔΕ, προσφέρει τη λύση B2G EINVOICING η οποία καλύπτει όλες τις απαιτήσεις του νόμου και πάνω από όλα είναι μια υπηρεσία cloud και όχι «παραδοσιακό» λογισμικό. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται εγκατάσταση και είναι έτοιμο να λειτουργήσει από την πρώτη στιγμή, χωρίς να απαιτεί κανενός είδους επένδυση σε software και hardware από πλευράς επιχείρησης. Είναι διαθέσιμο από οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή και ασφαλές, καθώς “λειτουργεί” στο Microsoft Azure. Επιπλέον συνεργάζεται με όλα τα εμπορικά προγράμματα της αγοράς. 

Γιατί IMPACT B2G EINVOICING 

Το B2G EINVOICING της IMPACT είναι μια ολοκληρωμένη υπηρεσία για την αυτοματοποιημένη και ασφαλή διαβίβαση ηλεκτρονικών τιμολογίων προς το Δημόσιο. Η υπηρεσία προσφέρει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις που την χρησιμοποιούν:

 • Συμμόρφωση με την υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση: Διασφαλίζει την πλήρη συμμόρφωση των επιχειρήσεων με την υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση για τις συναλλαγές με το Δημόσιο.
 • Αυτόματη διαβίβαση τιμολογίων: Διαχειρίζεται αυτόματα τη διαβίβαση των τιμολογίων προς το Δημόσιο, χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά της επιχείρησης, μειώνοντας έτσι σημαντικά τον χρόνο και το κόστος που απαιτείται για την αποστολή των τιμολογίων.
 • Ασφάλεια: Διασφαλίζει την ασφάλεια των τιμολογίων κατά τη διαβίβασή τους προς το Δημόσιο, χρησιμοποιώντας σύγχρονα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης.
 • Ενημέρωση για την κατάσταση των τιμολογίων: Ενημερώνει την επιχείρηση για την κατάσταση των τιμολογίων της, όπως ο χρόνος παραλαβής από το Δημόσιο, η έγκριση ή μη και ο χρόνος πληρωμής. Αυτό βοηθά την επιχείρηση να παρακολουθεί τις συναλλαγές της με το Δημόσιο και να αποφεύγει καθυστερήσεις.

Επιπλέον, η υπηρεσία B2G EINVOICING της IMPACT:

 • Είναι συμβατή με οποιοδήποτε σύστημα ERP χρησιμοποιεί η επιχείρηση, διευκολύνοντας την ενσωμάτωσή της στο υπάρχον λογισμικό της επιχείρησης.
 • Προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε επιχείρησης, ανάλογα με το μέγεθος, τον κλάδο και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της.

Επιπλέον, η IMPACT προσφέρει τεχνική υποστήριξη στους χρήστες της υπηρεσίας B2G EINVOICING, ώστε να τους βοηθήσει να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες της υπηρεσίας.

Ψηφιακός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση λοιπόν αποτελεί σημαντικό βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, τόσο από πλευράς επιχειρήσεων, όσο και συναλλαγών με το δημόσιο, προσφέροντας μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως:

 • Αύξηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων
 • Μείωση του κόστους των συναλλαγών
 • Βελτίωση της διαφάνειας και της ασφάλειας των συναλλαγών
 • Μείωση της φοροδιαφυγής

Η υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και διευκολύνοντας τις εμπορικές συναλλαγές.

MΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

Greek Accounting & Finance Awards: Υποβάλετε την υποψηφιότητά σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ