Ισχυρές απώλειες σε επιλεγμένους τίτλους καταγράφονται στη σημερινή συνεδρίαση του Χ.Α, το οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί από τη μια τις επιθέσεις σε μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες του, τη Folli Follie, και από την άλλη πλευρά το αποτέλεσμα των stress tests των ελληνικών τραπεζών.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,18% στις 814,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 42,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 30,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,91% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.110,36 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,26% στις 949,05 μονάδες.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται σήμερα η μετοχή της Folli Follie, η οποία άρχισε τη συνεδρίαση με ένα ακόμη limit down, και εντολές πώλησης που ξεπερνούσαν τα 300 χιλ. τεμάχια, αλλά λίγο μετά τις 11:00 τα προσφερόμενα τεμάχια άρχισαν να απορροφούνται. Βέβαια, αν και κατάφερε να “ξεκλειδώσει” από το limit down, δεν μπορεί να περιορίσει σημαντικά τις απώλειες της.

Η αμφισβήτηση των λογιστικών της στοιχείων από το Quintessential, έχει οδηγήσει τη μετοχή μέσα σε δύο συνεδριάσεις από τα 15,34 ευρώ στα 7,52 ευρώ σήμερα (χαμηλό), ενώ οι Beta, Eurobank Equities και IBG έχουν θέσει υπό αναθεώρηση τις συστάσεις και την τιμή στόχο της μετοχής, έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Στο ταμπλό τώρα, η Folli Follie σημειώνει απώλειες 27%, αν και λίγο νωρίτερα είχε μειώσει την πτώση της έως το 18%, με τη ΔΕΗ να βρίσκεται και αυτή στο στόχαστρο των πωλητών, καταγράφοντας απώλειες 7,11%. Άνω του 2% είναι οι απώλειες σε Εθνική, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Πειραιώς, ενώ άνω του -1% κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Aegean, Motor Oil, Grivalia και Σαράντης.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, Τιτάν, Βιοχαλκο, Μυτιληναίος και Eurobank, ενώ ΟΛΠ και Λάμδα αντιστέκονται στο αρνητικό πρόσημο. Μικρά κέρδη για Τέρνα Ενεργειακή και ΕΕΕ, ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια και ο ΟΤΕ σημειώνουν άνοδο 1,22% και 1,66% αντίστοιχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here