Αν κρίνουμε από την χθεσινή χρηματιστηριακή συμπεριφορά της μετοχής τότε είναι 100% σίγουρο: Βρήκαν…ράβδους χρυσού στις αποθήκες της Forthnet. Με limit up στα 0,358 ευρώ η μετοχή, και απόδοση +8,48% σε διάστημα εβδομάδας και +55,65% σε μηνιαίο. Αποτίμηση στα 61,8 εκατ. ευρώ. 
Τόσο οι πιστώτριες τράπεζες όσο οι βασικοί μέτοχοι της Forthnet προφανώς προτιμούν το fund BC Partners και την εμπειρία του deal maker Νίκου Σταθόπουλου.
   Τρεις οι προσφορές, που δόθηκαν μέσω της Nomura, από τον όμιλο Antenna, την Duet Private Equity και την BCP- United Group αλλά με τις τράπεζες μετόχους να καταλήγουν και προχωρούν σε αποκλειστικές επαφές με το fund του Νίκου Σταθόπουλου.
Υπενθυμίζεται:  Τράπεζα Πειραιώς με 13,69%, Εθνική Τράπεζα με 11,01% και Alpha Bank με 7,69% του μετοχικού κεφαλαίου είναι οι πιστωτές, που έχουν και τον τελευταίο λόγο στην όλη διαδικασία.
  •    Ωστόσο άλλος έχει το “πάνω χέρι” και είναι οι 3 που θα διαπραγματευτούν το ύψος του haircut για τα δάνεια της Forthnet.
 Πόσα δίνει, στο “χέρι” η BCP; Γύρω στα 40 εκατ. για τις υποχρεώσεις.
Σε ένα μήνα από σήμερα θα ξέρει η αγορά εάν ο Νίκος Σταθόπουλος θα προσθέτει άλλο ένα σημαντικό deal μετά από αυτό με τα αδέλφια Κάτσου για την Pharmathen, το καλοκαίρι του 2015. 
    Ο managing partner μίας από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες διεθνώς (με AUM πάνω από 25 δισ. ) είχε δείξει “ζεστός” από πέρυσι το φθινόπωρο για επενδύσεις στην Ελλάδα ειδικά σε εταιρείες με growth story, δυναμική εξαγωγών και εξαιρετική διαχείριση.
    Το γιατί το BCP θέλει διακαώς την Forthnet, και εύλογα καθώς η θυγατρική της United Group με παρουσία σε αγορές 8 χωρών της Ν.Α Ευρώπης στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, χρειάζεται βαθύτερη ανάλυση.
    Αλλωστε ο Nick the Greek, γνωρίζει πολύ καλά τα telecoms, όταν το 2004 από κοινού με την ΑΡΑΧ Partners εξαγόραζε την ΤΙΜ Hellas, σήμερα Wind, που αργότερα πουλήθηκε στο γκρουπ Σαουϊρις.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here