Στην EXALCO απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο εξαγωγικής δραστηριότητας- διεθνούς παρουσίας, στο πλαίσιο των “Βραβείων ΕΒΕΑ 2020”.
    Θυγατρική της εισηγμένης ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και…,άσσος του ομίλου, η EXALCO αποκτήθηκε το 1993, επί ημερών του Στέλιου Καντώνια ( υιού του ιδρυτή Ιωάννη Καντώνια) δηλαδή τρία χρόνια μετά την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο.
  Εξαγορές (ΕΛΜΕΤΑΛ), επενδύσεις στον κλάδο του αλουμινίου (μονάδα στο 5ο χλμ Λάρισας- Αθήνας), διεύρυνση δραστηριοτήτων (κάλυψη όλων των σύγχρονων κατασκευαστικών και αρχιτεκτονικών αναγκών), επιθετική εξαγωγική πολιτική φέρνουν την EXALCO μεταξύ των κορυφαίων του κλάδου.
Σημειωτέον, πως από το 2001 οι εταιρείες λειτουργούν με ρεύμα από τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του ομίλου, της πρώτης μονάδας ιδιοπαραγωγής στην χώρα μας.
   Πλούσιο το φιλανθρωπικό έργο του Στέλιου, με τους Λαρισαίους να έχουν να θυμούνται πως επί των ημερών του, το καμάρι της Θεσσαλίας η ΑΕΛ εστέφθη πρωταθλήτρια Ελλάδος.
    Ο αιφνίδιος θάνατος του (2010) φέρνει στην προεδρεία τον υιό του Γιάννη, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι σήμερα ο όμιλος όλο και μεγεθύνεται.
     Φυσιολογική συνέχεια, μου έλεγε φίλος χρηματιστής η μετοχή της μητρικής ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ να γράψει υψηλή τιμή, στα 1,16 ευρώ, με άνοδο 8,41% την ημέρα βράβευσης της θυγατρικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here