Σε μία συγκυρία, που επενδυτικά ο κλάδος βρίσκεται στην καλύτερη του φάση – ξεπερνά το +60% η μεταβολή για τον Δείκτη Τραπεζών το 2023- η διοίκηση της Πειραιώς “βγαίνει” στις αγορές με σκοπό την άντληση 400 εκατ. ευρώ.
Η δήλωση Μητσοτάκη στο Bloomberg για την νέα πρόωρη εξόφληση των δανείων του πρώτου μνημονίου δημιούργησε ευνοϊκό κλίμα στις αγορές χρήματος και κεφαλαίων που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η διοίκηση της Τρ. Πειραιώς…
Η σχετική οδηγία/mandate δόθηκε μεσημέρι Τετάρτης σε, JP Morgan, UBS, Goldman Sachs, Commerzbank, IMI-Intesa SanPaolo για την έκδοση ενός τίτλου 5ετούς διάρκειας-non call για τα πρώτα 4 χρόνια- με ένα κουπόνι στο 7%.
Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση των περιθωρίων των ελάχιστων απαιτήσεων για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις. Απευθύνεται σε ξένους θεσμικούς και βαθμολογείται με Β1 από τον οίκο Moody’s και Β+ από την Standard & Poor’s. 
Η κίνηση αυτή της Πειραιώς έρχεται σχεδόν μισό μήνα μετά την “έξοδο” της Alpha Bank, με senior preferred ομόλογο.
Υψηλής προεξοφλητικής προτεραιότητας, ύψους 500 εκατ., διάρκειας 6ετών με δυνατότητα ανάκλησης στην 5ετία με ονομαστικό επιτόκιο 6,875% και απόδοση 7%.
Η έκδοση προοριζόταν αρχικά για 400 εκατ. € ωστόσο λόγω της αυξημένης προσφοράς-ξεπέρασε τα 1,3 δισ.€, από περισσότερους των 130 επενδυτών– έφτασε τα 500 εκατ. επιβεβαιώνοντας την θετική συγκυρία που έχει διαμορφωθεί για τα ελληνικά assets στις αγορές.
Το κύριο μέρος της έκδοσης καλύφθηκε από διαχειριστές (56%) σε τράπεζες και wealth management (36%) με το 75% να προέρχεται από ξένους. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ