Δημήτρης Μαλλάς

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι συζητήσεις για τη Forthnet υποστήριξε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος, Χάρης Μπρουμίδης, ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την πορεία της εταιρείας το 2018 και εξέφρασε την αισιοδοξία του και για το 2019.

Σε συνάντηση με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ο κ. Μπρουμίδης ανέφερε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά έχουμε ακόμη επεισόδια μπροστά μας» σημειώνοντας ότι η πρόσφατη συνάντηση των Vodafone – Wind με τις πιστώτριες τράπεζες πήγε πολύ καλά, ενώ τόνισε ότι «υπάρχει ένας πρόθυμος αγοραστής, όπως και ένας πρόθυμος πωλητής». Ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο «κουρέματος» των δανειακών υποχρεώσεων της Forthnet, υποστήριξε ότι «δεν μιλάμε για «κούρεμα» αλλά έχουμε μία εκτίμηση για την αξία της εταιρείας» προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο να δουν τα οικονομικά στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν ζητήσει αναφορικά με τη Forthnet. Υπενθυμίζεται ότι Vodafone και Wind, οι οποίες ενδιαφέρονται από κοινού, βρίσκονται -μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019- σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την απόκτηση του ελέγχου της Forthnet. Σύμφωνα με τον κ Μπρουμίδη, ο οποίος έδειξε αισιόδοξος για το πέρας των διαπραγματεύσεων, το επόμενο βήμα είναι να δοθούν διευκρινίσεις από την πλευρά των ενδιαφερομένων αγοραστών σχετικά με ορισμένα σημεία της πρότασης τους, και από την άλλη, να τους δοθεί μεγαλύτερη πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία και πληροφορίες της Forthnet.

Ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδος δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία της εταιρείας τη φετινή χρονιά και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το 2019. Σύμφωνα με τον κ. Μπρουμίδη, η Vodafone έχει φθάσει τους 101 χιλιάδες πελάτες όσον αφορά τη συνδρομητική τηλεόραση, ενώ συνεχίζει τις επενδύσεις σε δίκτυα επόμενης γενιάς σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία. Αναφορικά με τα ενσύρματα δίκτυα, ανέφερε ότι υπάρχει μεν ζήτηση για συνδέσεις υπερ-υψηλών ταχυτήτων και αυτή τη στιγμή περίπου το 6%-7% της πελατειακής βάσης της Vodafone έχει συνδέσεις μεγαλύτερες των 24 Mbps. Ειδικά για τις συνδέσεις οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) επεσήμανε ότι είναι μεν ικανοποιημένος αλλά είναι μία τεχνολογία που απαιτεί χρόνο και θα πρέπει να μειωθεί ο χρόνος υλοποίησης των αιτημάτων που γίνονται.

Για το 2019, η εκτίμηση του κ. Μπρουμίδη είναι πως η Vodafone Ελλάδος θα κινηθεί ανοδικά με την ανάπτυξη να προέρχεται από τη σταθερή τηλεφωνία και τις ευρυζωνικές συνδέσεις, τη συνδρομητική τηλεόραση αλλά και τις υπηρεσίες που απευθύνονται σε εταιρείες με τις λύσεις που σχετίζονται με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) να αποτελεί έναν βασικό πυλώνα πάνω στον οποίο επενδύει η Vodafone Ελλάδος. «Βλέπουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν μπροστά μας και επενδύουμε σε αυτές» επεσήμανε ο κ. Μπρουμίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here