Οι εταιρείες ALTUS LSA και VNK Capital Investments ξεκινούν στρατηγική συνεργασία με τη συμμετοχή της VNK Capital Investments σε ποσοστό 25% επί του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας.

Η ALTUS LSA είναι μια καινοτόμος ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, η οποία αναπτύσσει και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις προϊόντων και υπηρεσιών στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα των μη Επανδρωμένων Συστημάτων (Drones).

Αξιοποιώντας τον δικό της στόλο, με έμπειρο και πιστοποιημένο προσωπικό, κατέχει εμπειρία και τεχνογνωσία σε διάφορους τομείς, όπως η επιτήρηση χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, η συλλογή πληροφοριών με εναέρια μέσα, η επόπτευση κρίσιμων υποδομών και πολλές άλλες.

Έχει ήδη ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο πελατών σε παγκόσμιο επίπεδο, από το χώρο της βιομηχανίας και της άμυνας / ασφάλειας, όπως ο ΟΑΣΕ, το ΝΑΤΟ, η EMSA, η Frontex, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας και πολλοί άλλοι.

Η VNK Capital Investments είναι ιδιωτική επενδυτική εταιρεία, που επενδύει σε ελληνικές και διεθνείς εταιρείες, με σκοπό τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στις εταιρείες αυτές, στοχεύοντας στην ανάπτυξή τους τόσο στην αγορά της Ελλάδας, αλλά κυρίως στις αγορές του εξωτερικού.

Στόχος της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της VNK Capital και της ALTUS είναι η επιτάχυνση του επιχειρηματικού σχεδίου ανάπτυξης της ALTUS, με επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών (R&D) και την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρείας μέσω νέων εγκαταστάσεων στοχεύοντας στην ταχύρρυθμη αύξηση του κύκλου εργασιών της.