Στην απόκτηση της Iolcus Investments προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, συναλλαγή που σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου θα συμβάλει στην περαιτέρω διαφοροποίηση των πηγών εσόδων της τράπεζας και στην ενίσχυση της ήδη ισχυρής τεχνογνωσίας της στον κλάδο διαχείρισης κεφαλαίων.
Στα 10 εκατ.€ το τίμημα εξαγοράς της εταιρείας, που ίδρυσε το 2011, ο Αχιλλέας Κοντογούρης λίγα χρόνια αφότου είχαν χωρίσει οι δρόμοι του με τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου, το “έτερον Π” της Π&Κ Χρηματιστηριακής που το 2006 είχε εξαγορασθεί από την Εθνική χρηματιστηριακή (τότε έναντι 48,7 εκατ.€) ολοκληρώνοντας τον κύκλο μίας από τις θρυλικές ιδιωτικές χρηματιστηριακές εκείνης της περιόδου (1996).
  •   Ο Αχιλλέας ακολούθησε τον δρόμο της Iolcus Investments, ο Λάμπρος της Virtus International Partners κάνοντας στη συνέχεια το μεγάλο βήμα με το deal της “νέας Ideal”.

Iδρυτικοί επενδυτές του σχήματος της Virtus ήταν η VNK Capital (των Βασίλη και Ελένης/Νέλης Κάτσου), το Olympia Group (ιδρυτής ο Πάνος Γερμανός) και οι Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς.

  Συγκοινωνούντα-επενδυτικά-δοχεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here