Νέα έκθεση που πραγματοποίησε το τμήμα Global Research της BofA αναθεωρεί τις προβλέψεις της για τις ελλ. τράπεζες ενώ “βλέπει” αργοπορία στην ομαλοποίηση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Συγκεκριμένα η BofA μειώνει τις εκτιμήσεις για τα έσοδα, αυξάνει τις προβλέψεις και αυξάνει το κόστος των ιδίων κεφαλαίων (CoE) από το 2,7% έως το 12,7%-15% για τις ελληνικές τράπεζες. Επίσης θεωρεί πως η διαδικασία μείωσης των NPEs θα μεταφερθεί κατά ένα περίπου έτος, ενώ σημειώνει πως δεν θεωρεί ότι το βάρος της ενίσχυσης της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων θα αναγνωριστεί σε ένα μόνο έτος καθώς η διατήρηση της κερδοφορίας θα τεθεί σε προτεραιότητα για τον κλάδο.

Ωστόσο, η BofA αναβαθμίζει τη σύσταση για την Alpha Bank σε Buy (από Neutral) για λόγους αποτίμησης και διατηρεί τις αξιολογήσεις για τις Eurobank (Buy), Εθνική Τράπεζα (underperform) και Τράπεζα Πειραιώς (underperform).

Η BofA προβλέπει τώρα την ομαλοποίηση της απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (RoTE) να επιτυγχάνεται έως το 2023/2024

Αναφορικά με τις τιμές-στόχους, για την Alpha Bank δίνει τα 0,94 ευρώ από 2,10 ευρώ πριν με περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα στο ταμπλό της τάξης του 55%,  για την Eurobank δίνει τιμή-στόχο το 0,52 ευρώ από 1,09 ευρώ πριν με περιθώριο ανόδου 54%, για την Εθνική Τράπεζα δίνει τιμή-στόχο το 1,26 ευρώ από 3,16 ευρώ πριν με περιθώριο ανόδου 10% και για την Τράπεζα Πειραιώς δίνει τιμή-στόχο το 1,28 ευρώ από 3,08 ευρώ πριν με περιθώριο ανόδου 9%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής της, η ύφεση στην ελληνική οικονομία φέτος θα φτάσει το 7,5% και θα ακολουθήσει ισχυρή ανάκαμψη 9,8% το 2021. Πάντως, όπως τονίζει, η ανάκμψη στην κερδοφορία των ελληνικών τραέπζων δεν θα είναι τόσο γρήγορη όσο αυτή του μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here