Εικόνα επιχείρησε να δώσει στους πολίτες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σχετικά με τις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας έναντι της πανδημίας του COVID-19.

Με την ευκαιρία ο υπουργός εξήρε το επιστημονικό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της υγείας, δηλαδή γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων παραϊατρικού προσωπικού, λοιπών επιστημόνων και ερευνητών στα εργαστήρια.

«Τους τελευταίους δύο μήνες, το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ενισχυθεί με 3.337 προσλήψεις ιατρικούνοσηλευτικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού, ενώ γίνονται καθημερινά εγκρίσεις νέων προσλήψεων, για τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας» επεσήμανε σε δήλωσή του.

Ειδικότερα, οι προσλήψεις ανά Υγειονομική Περιφέρεια έχουν ως εξής:

1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής: 163 ιατροί και 747 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου: 72 ιατροί και 378 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας: 29 ιατροί και 384 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης: 29 ιατροί και 228 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας: 34 ιατροί και 388 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας: 38 ιατροί και 599 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης: 37 ιατροί και 211 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here