O Tζ. Κουτσολιούτσος φεύγει, ο Μάικ Άσλει έρχεται… Όχι μόνο στη Folli Follie

0

του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Πολλοί πιστεύουν ότι η ξαφνική εμφάνιση του Μάικ Ασλεϊ της Sports Direct είναι ένα ακόμη τρικ στα χέρια του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, ο οποίος αφενός προσπαθεί να δείξει ότι αποστασιοποιείται από τις πρακτικές και τη διαχείριση του πατέρα του και αφετέρου επιχειρεί να διασώσει ό,τι μπορεί να σωθεί.

Σε άλλη στήλη του www.banks.com.gr οι αναγνώστες θα διαβάσουν αναλυτικά την ανακοίνωση και το σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει επεξεργαστεί η διοίκηση της Folli Follie μετά την ανακοίνωση παραίτησης του Διευθύνοντος Συμβούλου Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.

Αυτό που πρέπει ωστόσο να συγκρατήσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι ότι ήδη ξεκίνησε το δίμηνο καταιγιστικών εξελίξεων τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο για τη Folli Follie.

Υπενθυμίζεται ότι η περασμένη εβδομάδα χαρακτηρίσθηκε από δύο σημαντικά και ξεχωριστά γεγονότα:

1. Την περασμένη Τετάρτη, εμφανίσθηκε στη διαδικασία πλειστηριασμού των μετοχών (35,2%) των Αττικών Πολυκαταστημάτων -που είχαν δοθεί ως ενέχυρο στις τράπεζες για δάνεια της Folli Follie- o δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της βρετανικής εισηγμένης Sports Direct International Plc, Μάικ Ασλεϊ ή Michael James Wallace Ashley, όπως είναι το πλήρες όνομά του. Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικός στόχος του κ. Ασλεϊ δεν είναι μόνο το 35% των μετοχών στα «Attica Πολυκαταστήματα» (αυτό το deal θεωρείται δρομολογημένο), αλλά επιπλέον θέλει να αποκτήσει τις μετοχές της «καθαρής» Folli Follie μετά την απόσχιση των ασιατικών δραστηριοτήτων της, όπου κατά τα φαινόμενα θα μεταφερθούν όλες οι τοξικές υποχρεώσεις του πολύπαθου ομίλου.
2. Την περασμένη Πέμπτη, αργά το μεσημέρι, με πτήση της Emirates από το Ντουμπάι επέστρεψαν στην Αθήνα ο Δημήτρης και η Καίτη Κουτσολιούτσου, μετά μακρά απουσία τους στο Χονγκ Κονγκ, όπου προφανώς προετοίμασαν την υπερασπιστική τους στρατηγική για να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος (ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη εναντίον του Δημοσίου).

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Μάικ Ασλεϊ είχε και στο παρελθόν προσπαθήσει να συνεργαστεί με την οικογένεια Κουτσολιούτσου, τη Fosun και τα Folli Follie. Στα επιχειρηματικά σχέδια του Ομίλου Sports Direct περιλαμβάνονται τόσο η ανάπτυξη στη βρετανική αγορά με την σημαντική εξαγορά της House of Frazer όσο και η ανάπτυξη εμπορικών κέντρων στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, μόλις ξεκινήσει η ανάπλαση του χώρου από τη Lamda Development.
Γι’ αυτό άλλωστε ενδεχόμενη συμμετοχή της Sports Direct στα «Αττικά Πολυκαταστήματα» θεωρείται πρώτο βήμα για την εκμετάλλευση της κατ’ αρχήν συμφωνίας που διαθέτει ήδη η Attica Stores για καταστήματα και χώρους αναψυχής στο Ελληνικό. 

Δικαιολογημένα λοιπόν πολλοί πιστεύουν ότι η ξαφνική εμφάνιση του Μάικ Ασλεϊ  εξυπηρετεί έναν βασικό στόχο: Την ύπαρξη ενός «λευκού ιππότη» πρόθυμου να επενδύσει στην ανάπτυξη και επιβίωση της «υγιούς Folli Follie» μετά την καταιγίδα των διώξεων και των αποζημιώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here