του Γιώργου Τσώνη, Executive Director Network Development & Operations, Όμιλος ΟΤΕ

Η COSMOTE έβαλε την Ελλάδα στην εποχή του 5G, αφού ήταν η πρώτη που διέθεσε εμπορικά δίκτυα πέμπτης γενιάς, τον περασμένο Δεκέμβριο. Το μέλλον των τηλεπικοινωνιών είναι εδώ, και σε αυτήν τη νέα εποχή για τη χώρα και τους πολίτες η COSMOTE έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Διαχρονικά, το δίκτυο κινητής αποτελούσε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της COSMOTE. Πρόσφατα, μάλιστα, βραβεύθηκε ως «το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα» στα Speedtest AwardsTM της Ookla®, για όγδοη συνεχή φορά.

Πάντα φέρναμε πρώτοι στους συνδρομητές μας τις νέες τεχνολογίες και φροντίζαμε να αναβαθμίζουμε συνεχώς τις υποδομές μας για να καλύπτουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες τους. Το ίδιο συνέβη και με το 5G.

Το δίκτυο 5G δεν είναι απλώς μία ακόμα γενιά ασύρματης τεχνολογίας. Τα επόμενα χρόνια, καινοτόμες εφαρμογές που αξιοποιούν το 5G θα αλλάξουν πολλούς κλάδους της οικονομίας όπως τους ξέραμε έως σήμερα. Από τη γεωργία και το retail, μέχρι τη βιομηχανία και την υγεία. Απομακρυσμένες χειρουργικές επεμβάσεις, ζωντανές ολογραφικές κλήσεις, ψυχαγωγία και εκπαίδευση μέσω εικονικής (VR) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR), αυτοματοποιημένα εργοστάσια, αλλά και η ανάπτυξη «έξυπνων» πόλεων, είναι κάποιες από τις απεριόριστες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας και θα αλλάξουν θεαματικά τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε τα επόμενα χρόνια.

Σήμερα, το COSMOTE 5G είναι ήδη διαθέσιμο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αρκετές ακόμη πόλεις της Ελλάδας, ενώ σε επιλεγμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες ξεπερνούν το 1 Gbps.

Η πληθυσμιακή κάλυψη του COSMOTE 5G αναμένεται να ξεπεράσει το 50% έως το τέλος του 2021. Όσο προχωρά η ενεργοποίηση νέου φάσματος συχνοτήτων και παρέχονται οι αδειοδοτήσεις των κεραιών, θα αυξάνεται η πληθυσμιακή κάλυψη και θα βελτιώνονται τα χαρακτηριστικά του δικτύου, όπως οι ταχύτητες mobile internet, η ταχύτητα ανταπόκρισης του δικτύου (latency) κ.ά.

Χάρη στη συνεργασία μας με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, διαθέτουμε τη μεγαλύτερη γκάμα πιστοποιημένων 5G συσκευών. Συνολικά, 21 5G smartphones παρέχουν, πλέον, πρόσβαση στο COSMOTE 5G, καλύπτοντας κάθε ανάγκη από πλευράς τιμής και χαρακτηριστικών.

Επιπλέον, έχουμε έρθει σε συμφωνία με δίκτυα του εξωτερικού για την παροχή 5G roaming στους συνδρομητές μας σε κάποιες χώρες, που σύντομα θα επεκταθεί σε περισσότερες.

………………………

Περιοδικό ΧΡΗΜΑ, τευχ. Ιαν-Φεβ 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here