Την κρατική τηλεόραση χρησιμοποίησε χθες ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης για να εξαπολύσει σφοδρότατη επίθεση  κατά της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος με αφορμή την κλήση του σε απολογία για άσκηση εκτελεστικών καθηκόντων παρότι ο ίδιος είναι μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας.

Ο κ. Ρουμελιώτης, έχει ήδη στείλει εξώδικο σε στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος και χθες υποστήριξε ότι:

  • Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει χάσει την αξιοπιστία της. Διαρρέει πορίσματα που κλονίζουν το τραπεζικό σύστημα όπως αυτό για την τράπεζα Πειραιώς, μια υπόθεση που βρίσκεται στα δικαστήρια και η ζημιά που έχουν υποστεί οι μέτοχοι είναι ανυπολόγιστη“.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Attica Bank επιτέθηκε και στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ισχυριζόμενος ότι έχει κάνει εργαλείο του την Τράπεζα για να εξυπηρετήσει δικά του “πολιτικά παιχνίδια”.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Ρουμελιώτης παραδέχθηκε ότι

  • Ποτέ δεν είχα καλές σχέσεις μαζί του. Εγώ ήμουν υπουργός και αυτός βοηθός του Παπαντωνίου“.
  • Εγώ δεν θα πάω σε κανένα δικαστήριο για τον οποιοδήποτε κ. Καλογρίτσα και για οποιοδήποτε δάνειο έδωσε ο εκτελεστικός μου μηχανισμός“,
  • Έστειλα το πόρισμα του εσωτερικού ελέγχου στον εισαγγελέα. Δεν έχω πλέον εμπιστοσύνη στην εποπτική αρχή, ούτε στον εκτελεστικό μηχανισμό της τράπεζας. Για να προστατεύσω το όνομά μου και το Δ.Σ. έστειλα μόνος το πόρισμα στην εισαγγελέα διαφθοράς. Ότι και να κάνει η ΤτΕ και όσοι θέλουν να καλύψουν αυτά τα σκάνδαλα θα τα διερευνήσει η Δικαιοσύνη“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here