Χωρίς την γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή Ντέιβιντ Λίπτον, συνεδρίασε χθες το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με αντικείμενο την πρώτη 6μηνιαία μεταμνημονιακή έκθεση για την Ελληνική Οικονομία.

Ολόκληρο το κείμενο της έκθεσης θα δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Το ΔΝΤ επισημαίνει εμφατικά τα προβλήματα των τραπεζών με τα κόκκινα δάνεια. Ο επικεφαλής της αποστολής στην Ελλάδα κ. Ντόλμαν επεσήμανε ότι τα υπάρχοντα προβλήματα λύνονται σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους, και ότι το Ταμείο είναι αυτό που μιλάει επανειλημμένως για τους κινδύνους στον τραπεζικό τομέα.

Από την πλευρά του, ο κ. Ντόλμαν απάντησε ότι είναι χρέος του ΔΝΤ να υπενθυμίζει τους κινδύνους προκείμενου οι ελληνικές αρχές να μπορέσουν να ασχοληθούν με την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Ταυτόχρονα τονίστηκε πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του ΔΝΤ, κοινός τόπος ήταν η ανάγκη παρακολούθησης της πορείας της οικονομίας, καθώς η Ελλάδα είναι η τρίτη σε σειρά χώρα κάτοχος δανείων από το ΔΝΤ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου υπογραμμίστηκε ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα δάνεια της προς το ΔΝΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ