Ένα μεγάλο deal έκλεισε…

H επένδυση πραγματοποιείται από το Venture Capital program της Viable στην εταιρεία και την ομώνυμη εφαρμογή της E-MAILiT με ιδρυτή τον Νικήτα Γεωργόπουλο.

Το matchmaking πραγματοποίησε η πλατφόρμα In4Capital.com η οποία φέρνει σε επαφή εταιρείες με επενδυτές και ο CEO της Λευτέρης Κοντός ο οποίος είδε την ευκαιρία για ένα deal που μπορεί να «κλειστεί» και μετά από τις κατάλληλες διεργασίες και επαφές επήλθε η συμφωνία μιας και όλοι οι εμπλεκόμενοι διέκριναν την δυναμική και την ευκαιρία ανάπτυξης και αλληλοσυμπλήρωσης που παρουσιάζεται.

Το E-MAILiT, είναι μία πλατφόρμα διαμοιρασμού περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα το οποίο καινοτομεί, δίνοντας αξία σε αυτό που ονομάζουμε SHARE, προσφέροντας την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων να αξιοποιούν το κοινό τους, δημιουργώντας έσοδα μετά τον διαμοιρασμό και να κρατούν ενεργούς, περισσότερο χρόνο, τους επισκέπτες τους.

 Το E-MAILiT κατάφερε να αποσπάσει το ενδιαφέρον του EGG και της Eurobank, επιλέγοντάς το, πρώτο, σε σύνολο 2.300 επιχειρηματικών ιδεών, σε εθνικό επίπεδο. Μέντορας του ορίστηκε ο Ηλίας Σούσης, πρώην στέλεχος της Google. Το E-MAILiT επίσης κέρδισε βραβείο καινοτομίας, στην κατηγορία Information Technology, από τον οργανισμό International Trade Council. 

Μέχρι σήμερα, το εμπιστεύονται πάνω από 15.000 ιστοσελίδες, σε 200 χώρες. Το χρησιμοποιούν καθημερινά 500 χιλιάδες άνθρωποι και έχει εμφανιστεί 5 δισεκατομμύρια φορές, στις οθόνες κινητών συσκευών και υπολογιστών.

O CEO του E-MAILiT κ. Γεωργόπουλος ανέφερε «η ψήφος εμπιστοσύνης από την Viable μέσω της επένδυσης της στο E-MAILiT και τη μεταφορά τεχνογνωσίας και πόρων αναφορικά με το Go to Market και το Branding Recognition που χρειαζόμαστε θα οδηγήσει την εφαρμογή στο επόμενο επίπεδο και θα φτάσει πιο κοντά στην υλοποίηση των σχεδίων μας».

Η Viable είναι μια καινοτόμα και ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία μαρκετιγκ και στρατηγικής καθώς διαθέτει και ειδικό τμήμα το οποίο είναι αρμόδιο για την δημιουργία νέων τεχνολογικών  προϊόντων και υπηρεσιών. Η Viable  χρησιμοποιεί τακτικές και εφαρμογές που προάγουν την γρήγορη και διεθνή ανάπτυξη των εταιρειών.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο CEO της Viable Growth Factory κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος εκ μέρους της Viable ανέφερε ότι «είμαστε ενθουσιασμένοι με την συμμετοχή μας στο E-MAILiT και τα όσα ήδη έχει επιτύχει μιας και το οποίο αποτελεί μια καινοτόμο εφαρμογή η οποία δεν έχει σύνορα. Στην εφαρμογή θα υλοποιηθούν πλέον πιο γρήγορα και δυναμικά τα πλάνα μάρκετινγκ καθώς και θα προσθέσουμε τεχνολογική αξία μέσω της επένδυσης μας σε αυτό».

Τέλος, αυτός που κίνησε τις διαδικασίες για τη συμφωνία, ο CEO της In4Capital Λευτέρης Κοντός, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μοντέλο corporate investor μέσω του οποίου επετεύχθη η συνεργασία των εταιρειών.

 «H Viable αποδεικνύει ότι το μοντέλο του corporate investor είναι κάτι που μπορεί να ανοίξει δρόμους για την ανάπτυξη εταιρειών και οργανισμών και ταιριάζει απόλυτα σε πολλές εγχώριες επιχειρήσεις που συχνά δεν είναι δομημένες βάσει των πολύ συγκεκριμένων και αυστηρών κριτηρίων που θέτουν oi θεσμικοί επενδυτές,

Καθημερινά μέσω της πλατφόρμας μας ερχόμαστε σε επαφή με εταιρείες από Ελλάδα και εξωτερικό που αναζητούν εκείνα τα ακατέργαστα «διαμάντια», στα οποία η μεγαλύτερη και established εταιρεία επενδύει και συμμετέχει σε μια καινοτόμα και φρέσκια ιδέα ή επιχείρηση η οποία απολαμβάνει τους πόρους, την εμπειρία, το δίκτυο και το πελατολόγιο της υπάρχουσας εταιρείας από την “πρώτη ημέρα» κερδίζοντας χρόνο, και χρήμα μιας και χτίζει γρηγορότερα το valuation της.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here