Με αυξημένη πλειοψηφία δόθηκε, για δεύτερη φορά, το “πράσινο φως” από το Συμβούλιο του District of Columbia, του νομοθετικού βραχίονα της τοπικής κυβέρνησης, στη λοταρία της Washington DC να ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την επέκταση του υφιστάμενου συμβολαίου με την Intralot, ώστε να περιλαμβάνεται και η δραστηριότητα του mobile αθλητικού στοιχηματισμού.

Απότοκος της εξέλιξης αυτής, η Washington DC γίνεται η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που προχωρά στη δημιουργία πλαισίου για την εισαγωγή του αθλητικού στοιχήματος μέσω των κρατικών (πολιτειακών) λοταριών. Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr, η πολιτεία της Ουάσινγκτον επιθυμούσε να επισπεύσει τις διαδικασίες για να είναι η πρώτη στις ΗΠΑ στο έδαφος της οποίας θα προσφέρονται υπηρεσίες mobile sports betting, προτού άλλες πολιτείες όπως το Μέριλαντ και η Βιρτζίνια προχωρήσουν σε ανάλογα εγχειρήματα.

Η Intralot USA διαχειρίζεται τη λοταρία της Washington DC την τελευταία 8ετία και εν όψει της επέκτασης της σύμβασης θα προχωρήσει και σε διεύρυνση σκοπού για να περιλαμβάνει και τη δραστηριότητα του online sports betting. Σημειώνεται πως τον περασμένο Δεκέμβριο το Συμβούλιο του District of Columbia είχε αρχικά εγκρίνει την παραχώρηση στη λοταρία της Washington DC αποκλειστικών δικαιωμάτων στον αθλητικό στοιχηματισμό.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Intralot και DC Lottery, κάτι που σύμφωνα με τοπικά μέσα μπορεί να απαιτήσει διάστημα έως 8 εβδομάδων, ωστόσο το πολιτικό σκέλος της έγκρισης του νομοσχεδίου θεωρείται πως έχει ολοκληρωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here