Γράφει η «ξενοδόχος»

 

Θετικά προβλέπεται- για πρώτη φορά μετά από το ξέσπασμα της πανδημίας– να κινείται η φετινή τουριστική σεζόν για τον τουρισμό της Αθήνας, με βάση τα νούμερα από το αεροδρόμιο, τις αεροπορικές αλλά και τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης.

Ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης χθές από το βήμα της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο του 8ου Travel Trade Athens, έδωσε το στίγμα όπως προκύπτει και από τα νούμερα των κρατήσεων, επισημαίνοντας

  • «ότι οι προοπτικές για τη φετινή χρονιά είναι θετικές, με μία Αθήνα πιο πλούσια σε εμπειρίες από ότι πριν δυο χρόνια».

Για το ζήτημα της αναπλήρωσης της ρωσικής και ουκρανικής αγοράς, όπως εκτίμησε ο ίδιος

  • «για την Αθήνα δεν είναι τόσο μεγάλο ζήτημα για την ίδια την πόλη».

Πιο πολύ τους φορείς απασχολεί το ζήτημα σε επίπεδο γεωπολιτικό– πέραν φυσικά της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης.

O Πρόεδροςτης Aegean Airlines Ευτύχης Βασιλάκης

Συνολικά για την πορεία του κλάδου φέτος, τα νούμερα μοιάζουν να είναι σε ποιοτικό επίπεδο περίπου στα επίπεδα του 2019, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προβλέψει κανείς με σιγουριά τα επίπεδα των αφίξεων και των κρατήσεων, πόσες από αυτές τελικά θα υλοποιηθούν.

  • «Βλέπουμε με χαρά ότι οι επενδύσεις στο τουριστικό προϊόν της Αθήνας, με νέα μεγάλα ξενοδοχεία, boutique, ανανεωμένα καταλύματα, εστιατόρια, χώρους πολιτισμού αλλά και νέες εμπειρίες, συνεχίστηκαν και τα χρόνια της πανδημίας.

 

  • Τη συλλογική προσπάθεια πλαισιώνει και ενισχύει και η επένδυσή μας στο νέο Business Lounge της AEGEAN στην extra Schengen περιοχή του αεροδρομίου της Αθήνας, προσφέροντας στους επισκέπτες της Αγγλίας, της  Αμερικής, του Καναδά, των Αραβικών χωρών, αλλά και σε όλους όσοι ταξιδεύουν από και προς προορισμούς εκτός Ευρώπης, μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας.

 

  • Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς με τους επιβάτες αυτούς χάσαμε την επαφή τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, η AEGEAN συνεχίζει να επενδύει στη δυναμική και τη διασυνδεσιμότητα της Αθήνας με ένα δίκτυο 116 απευθείας προορισμών σε 42 χώρες, 20 από τους οποίους νέους σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

 

  • Αλλά και στο πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου μας, με 22 επιπλέον συνολικά νέα αεροσκάφη  A320 και A321 neo να εντάσσονται  στο στόλο μας το 2022 και το  2023 μειώνοντας και το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

 

  • Όταν δουλεύουμε όλοι μαζί, μπορούμε να έχουμε μια πόλη που αξίζει να επισκεφτείς, να εργαστείς, αλλά και να ζήσεις».