Τα κάτω-πάνω στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μετά την συμφωνία Motor Oil– εφοπλιστών μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, καθώς μέσω  της απόκτησης στρατηγικού πλειοψηφικού ποσοστού της ΑΝΕΜΟΣ, ο Όμιλος Motor Oil/NRG ανεβαίνει στην σχετική κατάταξη, μπαίνοντας σφήνα σε Protergia (Mytilineos)-ΗΡΩΝ (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ).
Ωστόσο, το deal επενεργεί και σε άλλα μέτωπα, κυρίως σε αυτό των “κατασκευών-υποδομών/παραχωρήσεων” με αιχμή τον διαγωνισμό της “Αττικής Οδού”.
  • Πλέον η κοινοπραξία ΕΛΛΑΚΤΩΡ-AVAX, υφιστάμενος φορέας λειτουργίας/εκμετάλλευσης ξανά μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της νέας σύμβασης (από 2024) καθώς η πλευρά Holterman/Wessels έχει κινηθεί μεθοδικά- εδώ και καιρό- για να εξασφαλίσει την συνδρομή πανίσχυρου fund.
  Ανάλογη προετοιμασία έχει γίνει και από την πλευρά Motor Oil.
Πάντως, όσον αφορά στην διαγωνιστική διαδικασία το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε, χθες Δευτέρα, στην αποσφράγιση των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος (παρουσία εκπροσώπων των ενδιαφερομένων/υποψηφίων) προκειμένου να έχει ανακηρύξει τους προεπιλεγέντες μέχρι το τέλος Ιουνίου έτσι ώστε Σεπτέμβριο-Οκτώβριο να έχουν ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση και η διανομή σχεδίου σύμβασης παραχώρησης.