Ο Ορέστης Καβαλάκης είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που εμπιστεύεται απόλυτα ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, εργατικός, συστηματικός και λιγομίλητος ο Ορέστης Καβαλάκης υπήρξε ο εξ απορρήτων συνεργάτης του Νίκου Παπαθανάση και στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

  • Στον  Ορέστη Καβαλάκη ανέθεσε ο Νίκος Παπαθανάσης την ευθύνη και το τιτάνιο έργο της έγκαιρης και αποτελεσματικής ολοκλήρωσης του σχεδίου Ελλάδα 2.0 με τους πόρους του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, μέχρι το 2026.

Ο νέος Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας και της Νομικής Σχολής του Queen Mary and Westfield College, University of London.

O Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης

Πριν αναλάβει θέσεις ευθύνης δίπλα στον Νίκο Παπαθανάσηο Ορέστης Καβαλάκης, ήταν διαχειριστής – εταίρος της «Δικηγορικής εταιρείας Καβαλάκης και Συνεργάτες», η οποία ειδικεύεται σε υποθέσεις Εμπορικού δικαίουεξυγίανσης εταιρειών καθώς και στην υποστήριξη νομικών τμημάτων εταιρειών και διεθνών επενδυτικών σχημάτων.

 

Το δυσκολότερο έργο για τον Ορέστη Καβαλάκη ως Διοικητής Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης είναι να σταθεί στο ύψος της προηγούμενης διοίκησης του Νίκου Μαντζούφα και να ξεπεράσει τις επιδόσεις της τις οποίες πολλές φορές και δημοσίως έχει αναγνωρίσει ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

  • Υπό την εποπτεία του Θόδωρου Σκυλακάκη, στην πρώτη θητεία της κυβερνησης ΝΔ, η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, με διοικητή τον Νίκο Μαντζούφα, μέσα σε ασφυκτικά θεσμικά και χρονικά περιθώρια, κατάφερε να φέρει στη χώρα 11,1 δις Ευρώ Ευρωπαϊκών πόρων και να καθιερώσει την Ελλάδα πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την αξιοποίηση των πόρων του RRF, ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Η Ελλάδα σήμερα είναι μία από τις  3 πρώτες χώρες της ΕΕ που έχουν ολοκληρώσει τρία αιτήματα πληρωμής.
Από τον Σεπτέμβριο 2021 έχουν ενεργοποιηθεί 771 έργα σε όλη την επικράτεια συνολικού ύψους 20,3 δις, ενώ στο πλαίσιο του δανειακού σκέλους που αποτελεί ευρωπαϊκή καινοτομία ως προς τον τρόπο που στήθηκε, έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί 203 δανειακές συμβάσεις για ιδιωτικά έργα συνολικού ύψους επενδύσεων 7,2 δισ €, κινητοποιώντας 2,9 δισ € δανειακούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ο Ορέστης Καβαλάκης δεν υπήρξε ποτέ κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι ένας εργατικός άνθρωπος της αγοράς, με γνώσεις και εμπειρία, ο οποίος καλείται να συνεχίσει και -κυρίως- να ολοκληρώσει εγκαίρως, το πιο σημαντικό αναπτυξιακό σχέδιο της Ελληνικής Δημοκρατίας, παλεύοντας με τους δαίμονες της Ελληνικής αλλά και της Βρυξελλιώτικης γραφειοκρατίας….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here